Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Sinop’ta tutuklanan hakim ve savcı sayısı 6’ya yükseldi

Sinop’ta tutuklanan hakim ve savcı sayısı 6’ya yükseldi
22 Temmuz 2016 11:25

Sinop’ta tutuklanan hakim ve savcı sayısı 6’ya yükseldi

Sinop’ta, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan hakim ve savcı sayısı 6’ya yükselirken, 2 rütbeli jandarma personeli gözaltına alındı.

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanlığı ve çeşitli kurumları ziyaret etti.

Vali Cirit, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk demokrasisi ve hukuk sistemine kastedenlerin ve bu yönde çaba göstererek terör faaliyetlerinde bulunan unsurların bertaraf edilmesi için Bakanlar Kurulu kararıyla 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini anımsattı.

Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Sinop’ta da FETÖ’ye mensup kurum görevlileri ve diğer sivillerle ilgili bazı çalışmalar yapıldığını belirten Cirit, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda daha önce 5 savcı ve hakim tutuklanmıştı. Son aldığımız bilgiye göre, bir savcı daha gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Jandarmadan 2 rütbeli asker ise gözaltında. Adli soruşturmaların yanı sıra idari soruşturmamız da devam ediyor. Şu ana kadar milli eğitimden 86 öğretmen, üniversiteden ise çeşitli kademelerde görev yapan 5 personeli açığa aldık. Bu sayılar artacaktır. Çünkü her iki yönden soruşturmalar devam ediyor.”

Vali Cirit, yaptıkları ziyaretlerde hayatın tekrar normal akışına dönmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.