Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop’ta Turizmciler Bakanla Buluşacak

Sinop Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, Sinop Turizmcilerini Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal ile bir araya getiriyor.

Sinop’ta Turizmciler Bakanla Buluşacak
16 Şubat 2016 18:13

Sinop Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, Sinop Turizmcilerini Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile bir araya getiriyor. Milletvekili Maviş, Sinop’un bir kültür ve turizm şehri olması için Kültür Bakanını makamında ziyaret ederek görüşme yapmıştı. Maviş, bununla yetinmeyerek Turizmcileri Bakanla buluşturacak.

Sinop’un Turizm kenti olması için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Maviş; “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal ile Turizmcilerimizi bir araya getireceğiz. Sinop’un geleceği hakkında konuşacağız. Sinop’un doğal güzelliği, Sinop’un belki de en önemli varlığı deniz ve ormanın yani yeşil ve mavinin bu kadar iç içe olmasıdır.  Bu özelliğiyle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Bodrum, Fethiye, Marmaris ya da Çeşme’yi geride bırakmaktadır. Sinop’un var olan turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Sinop sahip olduğu bütün bu potansiyeline rağmen turizmden yeteri kadar girdi sağlayamıyor. Sinop’a bir yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon ziyaretçi geliyor ancak ziyaretçilerin çoğu günübirlik olarak gelmekte. Altyapı eksiklerimiz var. Turizm çeşitliliği ile ilgili yetersizliklerimiz mevcut Sinop Kuzeyin Bodrum’u, Fethiye’si, Marmaris’i ya da Çeşmesi Olabilir. Bunun için bütüncül bir perspektife ihtiyacımız var. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızla turizmcilerimizi buluşturarak bütün bunları istişare edeceğiz.”dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılacağı “Turizmciler İstişare Toplantısı” Ankara’da  18 Şubat 2016 Perşembe Günü Saat: 10:00’da İller Bankası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek. Toplantıya turizmle ilgili tarafların yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Yatırım İşletmeler Genel Müdürü, Tanıtma Genel Müdürü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ve İller Bankası Genel Müdürü de katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.