Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sinop’ta Tarihi Eserler Yalak Olmuş!

Sinop’ta Jandarma ekiplerinin başlatmış olduğu çalışmada, bir evde Roma dönemine ait eserler bulundu. Roma dönemine ait olan 2 adet lahitin evin bahçesinde ‘yalak’ olarak kullanıldığı gözlemlendi.

Sinop’ta Tarihi Eserler Yalak Olmuş!
7 Şubat 2016 14:55

Sinop’ta Jandarma ekiplerinin başlatmış olduğu çalışmada, bir evde Roma dönemine ait eserler bulundu. Roma dönemine ait olan 2 adet lahitin evin bahçesinde ‘yalak‘ olarak kullanıldığı gözlemlendi.

Jandarma tarafından düzenlenen operasyon kapsamında Sinop’ta bir evi bahçesinde Roma dönemine ait olan iki adet lahit ile birlikte taş yapılı 5 adet tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkeze bağlı Osmaniye köyünde bir evin bahçesinde tarihi taş yapılar fark edildi. Ardından jandarma ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile Müze Müdürlüğü arkeologları bahse konu bahçede araştırma yaptı. Yapılan incelemede evin bahçesinde kültür varlığı niteliğinde; Roma dönemine ait 2 adet lahit, 1 adet dibek taşı, 1 adet profilli mimari parça ve yarım vaziyette sütun kaidesi tespit edildi. Tasnif ve tescile tabi müzelik değerde olan toplam 5 adet eserin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6. maddesi kapsamında Müze Müdürlüğünce el konuldu.

Tarihi lahitlerin kaçakçılık kapsamında değil, yalak olarak kullanıldığı tespit edilirken, şahıs hakkında soruşturma başlatıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.