Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sinop’ta Sokak Köpeklerine Elektrikli Soba

Sinop Can Dostları Bakımevi tarafından sokak hayvanlarının soğuk havadan etkilenmemesi için çalışmalar devam ederken hayvanlar elektrikli sobalar ile sıcak ortama kavuştu.

Sinop’ta Sokak Köpeklerine Elektrikli Soba
25 Ocak 2016 22:35

Sinop Can Dostları Bakımevi tarafından sokak hayvanlarının soğuk havadan etkilenmemesi için çalışmalar devam ederken hayvanlar elektrikli sobalar ile sıcak ortama kavuştu.

Yoğun kar yağışı ardından dondurucu soğuklarla birlikte sokak hayvanları da ölümle burun buruna gelirken, Sinop’ta ki ‘Can Dostları Bakımevi’nde misafir edilen çok sayıda köpeğin soğuklardan etkilenmemesi için çalışmalar sürüyor.

Eski Radar bölgesinde bulunan barınağa ulaşımı sağlayan yol zaman zaman zaman kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, bakım evi ekibi can dostlarına gerekli ihtiyaçlarını ulaştırabilmek için can siperane çalışıyor.
Bakım evinde misafir edilen yaklaşık 350 köpek, aşırı soğuk nedeniyle 24 saat elektrikli ısıtıcılar ve battaniyelerle ısıtılırken, büyük köpeklere günde 1, küçük köpeklere 3 ve yavru köpeklere de 3 öğün sıcak yemek veriliyor. Askeriye, cezaevi ve okul döneminde de Sinop Üniversitesinin yemekhanelerinde kalan yemeklerin servis edildiği bakım evinde 1 veteriner hekimle birlikte 5 kişi görev yapıyor.

Veteriner Hekim Volkan Tuncay, son üç gündür yaşanan dondurucu soğuklardan köpeklerin etkilenmemesi için tüm ekibiyle birlikte yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, can dostu köpeklerin gözlerindeki mutluluğun kendilerine yettiğini söyledi. Volkan Tuncay, köpeklerin her daim yanında olan ekip arkadaşları Barınak çalışanları Barış Kaya, Nuri Çolak, Tahsin Ozan ve Cengiz Ozan’a da teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.