Dolar 32,5245
Euro 34,7521
Altın 2.490,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Sinop'ta Nükleere Hayır Yürüyüşü Düzenlenecek

Sinop bir araya gelmeye başladı!

Sinop'ta Nükleere Hayır Yürüyüşü Düzenlenecek
17 Temmuz 2013 21:36

Sinop'ta başlatılan "Park Forumu" etkinliklerine devam ediyor. Sinop Park Forumu üyeleri 21 Temmuz Pazar günü nükleer santrale hayır demek ve 2006 yılında Sinop’ta nükleer mücadeleye destek vermek için gelip talihsiz bir şekilde yaşamlarını yitiren Soner, Öner ve Güneş arkadaşlarımızı anmak yürüyüş düzenliyor.

Sinop Park Forumu yetkilileri yaptıkları açıklamada "Taksim Gezi Parkı'ndan başlayarak tüm Türkiye'yi gaza boğanların bir sonraki hedefi Sinop'a nükleer santral kurarak hepimizi radyasyona boğmaktır" dedi.

Nükleer enerjinin ülkenin ihtiyacı olmadığını vurgulayan Sinop Park Forumu yetkilileri açıklamalarında şu sözlere yer verdiler: "Nükleer enerji ülkenin ihtiyacı değildir. Hoidinglerin, enerji tekellerinin kar hırsının ürünüdür. Hükümet, nükleeriyle, termiğiyle Karadeniz'i gözden çıkarak, bölge ve kenti AVM'Ierin, holdinglerin, bir avuç rantiyenin 'kalorifer dairesi' haline getirmeye çalışıyor.

Kanser vakaları artıyor. Çernobil sonrası etki sahasındaki bölgelerde kansere bağlı ölüm sayısında patlama yaşanıyor. Karadeniz bölgesinde her üç kişiden biri kanserden ölüyor. Hatta yıllarca “güvenli, ileri" teknoloji dedikleri Fukuşima Santralinin müdürü geçtiğimiz günlerde sızıntıya bağlı kanserden öldü! Yeterince açık değil mi?

Nükleer santral, turizmin, balıkçılığın, tarımın bitmesine sebep oluyor, savaşa hizmet ediyor. Oysa Sinop halkı savaş degil banş, ölüm değil yaşam, sömürü hırsı değil temiz bir çevrede eşit ve kardeşçe bir arada yaşamak istiyor.

İşsizliği halkın başına musallat edenler, gençliği geleceksizleştirenler nükleer santralin kentte işsizliği gidereceğine dair yalanlar üretiyor. Nükleer
santrallerde büyük çoğunluğu firmaların kendi uzman kadrosu olmak üzere vasıflı iş gücü istihdam ediliyor. Santralin yapımı esnasındaki yerel istihdam sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor. Tüm bu istihdam yalanlan bir yana, dünyada gelişmiş ülkeler kumlu santrallerini tasfiye ediyor. Uzun bir süredir yeni santraller inşa edilmiyor.

Bizler Sinop halkı olarak, tarım alanlarımızın, yeşil alanlarımızın, denizimizin, ormanlarımızın yok edilmesini istemiyoruz. Dünyanın en kirli, en pahalı ve en tehlikeli teknolojisini, nükleer santrali istemiyoruz."

Açıklamalarını "Çernobilden ölüyoruz, Sinop'ta nükleer santral istemiyoruz" sözleriyle tamamlayan Sinop Park Forumu, tüm Sinop'ta yaşayanları ve duyarlı vatandaşları 21 Temmuz Pazar günü saat 11.00'de Sinop'a davet ettiğini söyledi.

Haber: Ayancık Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.