Dolar 32,5592
Euro 34,8897
Altın 2.432,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Sinop’ta Kadınlara Özel Merkez Açıldı

8 Mart Dünya Kadınlar gününü anlamlı kılacak yeni bir binanın açılışı yapıldı. Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın’ın çabaları ile Sinop’ta Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araşktırma Merkezi açıldı.

Sinop’ta Kadınlara Özel Merkez Açıldı
7 Mart 2016 18:30

Düzenlenen açılış programı ve fotoğraf sergisine Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin SERTEN, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet YÜZER, Gerze Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, SGK İl Müdürü Yaşar YILMAZ, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet TABAK, Prof. Dr. Murat SEZGİN, Daire Başkanları, Fakülte Dekanları, STK Temsilcileri, akademisyenlerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi Protokol üyeleri “Geçmişten Günümüze Sinop’ta Kadın” konulu fotoğraf sergisini birlikte gezdi.

Gerçekleşen sergi sonrası söz alan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi. Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA’nın merkezin açılışında büyük bir katkı sağladığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “ Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren Şehriyle bütünleşen, Mutlu şehir Sinop’un mutlu Üniversitesi olma yolunda gayret ve çaba sarf ettik. Tabiri caiz ise şehrimize, “bizi bağrınıza basacaksanız biz gelmek istiyoruz” dedik. Şehrimizde bizleri hasretle kucaklayarak, bu nezih mekânı üniversitemize tahsis etti. Sayın valimizin bu girişimleriyle bu merkezimizi tüm kadınlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Rektörümüzün ardından konuşan Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA ise, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hizmete açılması için Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade etti. Vali ÇETİNKAYA, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın göreve başladığı günden bu yana üniversite bünyesinde hizmet veren kadın çalışanlara sağladığı pozitif ayrımcılığın takdire şayan olduğunu dile getirerek, açılan merkezin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Protokol Üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmete girdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.