Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop’Ta İşitme Engelilere Özel Klip

Sinop’Ta İşitme Engelilere Özel Klip
29 Haziran 2016 12:40

Sinop’un farklı farklı bölgelerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili kullanılarak Volkan Konak’ın “Aleni Aleni “ şarkısına klip çekildi.      
Sinop’un doğal güzelliklerinin bulunduğu mekanlarda 10 tane kursiyerin yardımıyla çekilen klip büyük beğeni toplandı. Sinop’ta İşitme Engelliler Öğretmeni olarak görev yapan Özden Şahin Koca, Halk Eğitim Merkezi’nde üniversite öğrencilerine işaret dili kursu veriyor.    Özden Şahin Koca yaptığı açıklama da ;Yetişen yeni neslin işitme engelli çocuklarla iletişim kurabilmeleri için işaret dilini öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 2 yıldır Halk Eğitim Merkezinde 100’e aşkın öğrenciye işaret dilini kursu verdik.  Ve hepsi çok iyi öğrendiler. Fakat bu klibi çektiğimiz 10 kişilik grup çok çok iyilerdi. Bu klibi çekmemizdeki amaç da toplum içinde bir farkındalık yaratmak istediğimiz için. Daha öncesinde işaret dili ile İstiklal Marşı’nı ve kısa şarkıları çevirmiştik. Bu sayede küçük bir kitleye ulaşmıştık.Ancak şimdi daha çok insana ulaşmak istiyoruz. Ve bunun için bir klip çektik. Bu kadar olumlu tepki alacağımızı bende bilmiyordum.Onların dilini öğrenmek onları hayata katmaktır bence.” dedi.  Klipte yer alan Kursiyerlerden Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Esra Dibek yapmış olduğu açıklamada; 2 yıldır işaret dili kursuna gidiyorum. Kursa başladığım günden itibaren hayatım hep renkli geçti. Yeri geldiğinde kendi projelerimizin yönetmeni de biz olduk oyuncusu da. Farkındalık yaratmak gerektiğini düşünüyorum dedi.Yapmış oldukları kliple sosyal mesaj veren ve sanal alemde büyük yankı uyandıran kursiyerler tam not aldı.Sinop Üniversitesi Edebiyat Bölümü 3. sınıfta öğrenim gören Yağmur Sel ise Yapmış olduğu açıklamada ; İşaret dilini kullanarak işitme engelli insanlarla konuşurken çok mutlu oluyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Allah korusun neyin ne zaman olacağı belli olmaz. Kurs sayesinde üniversite hayatıma çok fazla şey kattım. Her zaman dedik demeye de devam edeceğiz inşallah. Sevgi engel tanımaz dedi.Son olarak vatandaşlara işaret dilini kullanarak ‘Buradan bütün işitme engelli vatandaşlarımıza selam gönderiyoruz. Hepinizi çok seviyoruz. Sevgi Engel Tanımaz.’ mesajını verdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.