Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bayanlar ve Erkekler Goalball 1. Lig 2. Devre müsabakaları 16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Sinop’ta düzenlenecek.
Bayanlar Müsabakaları 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda, Erkekler Müsabakaları ise Atatürk Spor Salonunda yapılacaktır. 9 bayan, 10 erkek takımının ve 55 hakemin katılımıyla beş gün boyunca devam edecek olan Goalball müsabakalarına tüm halkımız davetlidir.
KATILACAK TAKIMLAR
2019 Sezonu Goalball Erkekler 1. Lig Katılan Takımlar
- Boğaziçi Engelliler Spor Kulübü
- Yıldırım Belediyesi Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü
- Ankara Goalball Spor Kulübü
- Ankara Göreneller Spor Kulübü
- Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
- Mevlana Engelliler Spor Kulübü
- Manisa Spil Engelliler Spor Kulübü
- Kahramanmaraş Gençlik Gücü Spor Kulübü
- Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
- Gaziantep Mitat Enç Körler Spor Kulübü
2019 Sezonu Goalball Bayanlar 1. Lig Katılan Takımlar
- Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
- Yakutiye Engelliler Spor Klb.
- Kahramanmaraş Akçakoyunlu İdman Yurdu Spor Kulübü
- Denizli Görme Engelliler Okulu Spor Kulübü Derneği
- Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü
- Ankara Anadolu Engelliler Spor Kulübü Derneği
- Konya Görme Engelliler Spor Kulübü
- Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
- Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü
Goalball (Goltopu) oyunu görme engelliler için keyifli bir takım oyunudur. Goalball (Goltopu) oyunu görme engelliler için keyifli bir takım oyunudur. Goalball oyunu, ilk olarak 1976 yılında Kanada’da yapılan Engelliler Olimpiyatlarında dünyaya tanıtılmıştır. Bu tarihten sonra yapılan Engelliler Olimpiyatlarının hepsinde ve diğer şampiyonalarda oynanmaktadır. Goalball, son yıllarda tüm dünyada giderek daha da çok yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde, son dört yıldır görme engelli öğrenciler arasında, okullar arası goalball turnuvaları yapılmaktadır. Goalball, bir salon oyunudur.
