Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Sinop’ta Demokrasi Nöbeti

Sinop’ta Demokrasi Nöbeti
2 Ağustos 2016 12:06

Sinoplu vatandaşların  FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sonrası her yerde olduğu gibi Sinop’ta da halk demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce vatandaş, Cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıkıyorlar.

Darbe Girişimine karşı halkı yalnız bırakmayan Sinop Valisi Kemal Cirit ; ‘’Kıymetli Sinoplular bu gece de demokrasi mücadelesinin verildiği ve artık demokrasi mektebi olarak kabul edeceğimiz bu meydanlarda sizlerle yeniden birlikteyiz, hoş geldiniz.

Bugün Orman ve Su işleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz sizlere ev sahipliği yapmakta, her zaman olduğu gibi gençlerimiz, hanımlarımız, 7 den 7’e herkes bu mücadelenin şahidi olarak buradalar. Sevgili Sinoplular 15 Temmuz Türk Demokrasi tarihinde milat olacak bir tarih, yeniden yazılacak bir tarih. 15 Temmuz bir milleti yeniden silkelenişinin tarihi, bu silkenişi bu meydanlarda ki sizler, ülkemizin değişik yerlerinde ki milletimiz başardı. Onun için ne kadar milletimizle övünsek azdır. Bu topraklar bize kolay yurt olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bu darbe girişimi olurken bölücü terör örgütü hiçbir nokta da yoktu. Başarılı olsunlar istedi, bir tek bölücü terör örgütü beklemedi. Kendilerinin demokrasinin beşiği olarak gören bazı ülkeler var. Dediler ki 15 Temmuza bakalım, darbe başarılı olsun. Ama siz buna müsaade etmediniz. Siz buna müsaade etmediğiniz günden beri Hakkaride 8 canımızı aldılar, Orduda operosyon yapmaya kalktılar, 3 tane şehit verdik. Bu gün Bingöl de 6 tane polisimizi şehit ettiler. Görebiliyorsunuz değil mi? Bunların birbirine nasıl destek olduklarını anlayabiliyorsunuz değil mi? Paralel terör örgütü de, bölücü terör örgütü de, terör örgütünün hiçbirini bu milletle bu ülkede barındırmayacağız inşallah. Sevgili Sinoplular bu ülkeye bir lider başkanlık etmekte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bir lider bir ülkenin kurtuluşunun öncülüğünü yapmakta. Bu lideri bu millet sağcısıyla solcusuyla yalnız bırakmadı, bu millet yalnız bırakmadı, sizler yalnız bırakmadınız. Onun için tek tek hepinizi bir kez daha tebrik ediyorum, yürüyüşünüz kutlu olsun, demokrasi mücadeleniz kutlu olsun. ‘’ dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.