Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sinop’ta Demokrasi Nöbeti

Sinop’ta Demokrasi Nöbeti
1 Ağustos 2016 17:30

Sinoplu vatandaşların  FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sonrası her yerde olduğu gibi Sinop’ta da halk demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce vatandaş, Cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıkıyorlar.

Darbe Girişimine karşı halkı yalnız bırakmayan Sinop Valisi Kemal Cirit ; ‘’Sevgili Sinoplular, Hanımefendiler, Beyefendiler bu gece de demokrasi nöbeti ile birlikteyiz, hoş geldiniz. Bu günü bilim sanayi teknoloji müdürlüğümüz ve organize sanayii başkanlıklarındaki iş adamları ve çalışanları ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. 15 Temmuzdan beri bu meydanları demokrasi adına tutmaktasınız, demokrasi adına sahip çıkmaktasınız. Ama asıl sahip çıktığınız kendinizsiniz. Siz milletimizin bu dünyaya nasıl demokrasi dersi verebildiğini göstermektesiniz. Maalesef ülkemizi yıllardır bir terör bataklığı içerisinde yordular. Bzileri içimize döndürmeye çalıştılar, iç sorunlarla uğraşalım, mazlumlara kucak açmayalım istediler. İşte onun için ayrılıkçı terör örgütüyle 40 yıldır bizleri uğraştırmaktalar.50 bine yakın vatandaşımız ölmüş, 300 milyar doları aşan bu ülkeye bir maliyet yaşatmışlar, yetmemiş 40 yıldır sinsice içimize karışan paralel devlet yapılanması ile bizleri tanıştırdılar. 15 temmuz günü bu terör yapısı  tarihte olmamış bir şekilde eline geçirdiği imkanı bu millete sıktı, sizlere sıktı, sizleri imha etmek istedi, bu milleti imha etmek istedi. Ama bu millet onlara müsaade etmedi , bundan sonra da etmeyecek. Bu milletin büyüklüğünü bir kez daha anlıyoruz, 15 Temmuzdan sonra bütün her şey yeniden yazılır hale geldi ve yeniden yazılacak. Bu süreç içerisinde OHAL ilan edildi ve birçok yetki ile sizlerin karşısına geçtik, OHAL hiçbir zaman sizleri etkileyecek bir durum değil sadece bizleri etkileyecek, devletin işleyişini kolaylaştıracak bir sistem, şimdi onlar gerçekleştirilmekte. Devlet milletini koruyan sistemi yeniden yapılandırmakta, her gün takip etmektesiniz biz de burada valilik olarak bunun takibinden sorumluyuz. Biz devletimizi koruyacağız ki, milletimizi koruyacağız ki, bize yönünü dönmüş mazlum ulusların bize yönelik muhabbetini ortadan kaldırmayalım. Bize güven duyan milletleri hep yanımızda görelim. Osmanlı böyle yapmıştı, Selçuklu böyle yapmıştı. Bu topraklar kolay yurt olarak bizlere bırakılmadı. Biz birçok cephede savaşırken bu güzel toprakları  bu güzel millete yurt yapalım diye uğraştık. Sizde bunlar için uğraşıyorsunuz. O yüzden ben Sinopluları tebrik ediyorum, bıkmadan usanmadan, yorulmadan bu meydanlarda demokrasi mücadelesi vermektesiniz. Önümüzdeki hafta sonuna kadar yine bu meydanda sizlerle buluşacağız. Sevgili vatandaşlar hepinizi tebrik ediyorum, bu meydanları bırakmayınız, akşamınız kutlu olsun, demokrasiniz kutlu olsun, geceniz mübarek olsun.’’ Dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.