Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Sinop’Ta Bir Günde 5 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Sinop’Ta Bir Günde 5 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi
8 Temmuz 2016 11:15

Sinop’ta bayramın ikinci günü 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.
 

Bayramın ikinci günü 5 kişi boğulma tehlikesi geçirirken, bunlardan 2’sinin yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Sinop’ta bayram tatilinde boğulma vakaları arttı. Akliman mevkisi denilen dış denizde 1 günde 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Hastaneye kaldırılan 5 kişiden 2’sinin yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Özellikle Akliman kıyı şeridinde vatandaşlar RİP akıntısına karşı tedbirli olmaları ve fazla açılmamaları konusunda uyarılırken, özellikle dalgalı zamanlarda iç denizi kullanmaları tavsiye ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde bilgilendirme olarak yaptığımız haber, bu tehlikeyi azaltmaya yetmedi.Boğulmalar ardı ardına geldi.

Sinop’un kuzey sahillerinde meydana gelen rip akıntılarına karşı vatandaşların uyarılması için geçmişten bu yana stad yolundan Akliman sahillerine kadar deniz boyunca yer alan uyarı tabelaları bulunmakta. Tabelalarda rip akıntılarına karşı ne yapılması gerektiğini anlatan görseller yer alıyor.Ne yazık ki insanlar  bunu dikkate almıyor ve bu akıntı birçok ölümleri beraberinde götürüyor. Bu konudaki en büyük katil rip akıntıları denilen bir deniz akıntısı olayı ile gerçekleşiyor.

 Her yıl bu faciayla karşılaşan Sinoplu vatandaşları yetkililer  akıntılara karşı dikkatli olması için uyardı.Yetkililer, ‘’Sinopta denize girenlerin bu yazıyı dikkatle okuması ve Katil Rip Akıntısını tanıması gerekir’’. diyerek rip akıntısı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

RİP akıntısı nasıl belli olur?
Rip akıntısı ancak dikkatli bakılınca belli olur, akıntı olduğunda rengi, denizin normal renginden daha koyu olur, rip akıntısındaki su, normal denize göre daha kırışık bir hal alır.

Eğer yüzmekte olduğunuz suyun rengi çevresindeki suyun rengine nazaran daha koyu ise orada rip akıntısı vardır. Rengin yanında ortalama derinliğin çevreye göre daha fazla olması da akıntının belirtisidir.

RİP akıntısına yakalanırsak ne yapmalıyız?
Sakin olmalı ve rip akıntısından kurtulmak için kıyıya doğru değil, paralel olarak yüzerek akıntıdan çıkmaya çalışılmalıdır. RİP akıntısında kıyıya doğru yüzmeye çalışmak boş bir çaba olacaktır. RİP akıntısı sizi denizin dibine doğru çekmez sadece sahilden uzaklaştırır bunu bilerek panik yapmayı önleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.