Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Sinop’ta 2 Bin 500 Yıllık Surlar Yeniden Hayat Buluyor

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, tarihi kale ve surlarda devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Surların tarihi dokusuna uygun şekilde onarıldığını ifade eden Maviş, “Meydan projemizle birlikte tarihi surlarımızın da restorasyonuyla Sinopumuz bir açık hava müzesine dönüşecek” dedi.

Sinop’ta 2 Bin 500 Yıllık Surlar Yeniden Hayat Buluyor
Hayrettin Kaya
10 Mayıs 2022 17:50

Sinop Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Sinop’un 2 bin 500 yıllık tarihi kale surlarında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar, Kent Meydanı Projesi’nin tamamlanmasıyla Sinop turizmine önemli katkı sağlayacak.

Aslan Özdemir

KALE VE SURLARIN TAMAMI RESTORE EDİLECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığından 10 milyon TL’lik ödenek tahsis edildiğini belirterek, Sinop’un dört tarafını çevreleyen yaklaşık üç kilometre uzunluğundaki kale ve surlar ile 11 adet kale burcu ve çok sayıda kale kapısının çalışmalar kapsamında restore edileceğini söyledi.

Maviş, “Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, tarihi surlarımız şehrimizin hafızasındaki yerini alarak eski ihtişamına kavuşmuş olacak” dedi.

MEDYAN PROJESİNDE GÜN YÜZÜNE ÇIKAN DOĞU SURLARINDAKİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çalışmaların öncelikli olarak tehlike arz eden ve ayrıca Kent Meydanı Projesi’yle kesişen alanlarda başladığını ifade eden Maviş, “Şu an Kent Meydanı projemizde gün yüzüne çıkan Doğu Surlarının onarım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmayla çirkin ve çarpık kentleşmeden arındırdığımız tarihi surlarımızı, eski ihtişamına kavuşturmayı amaçlıyoruz ” dedi.

KALEKONDULAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Doğu Surları ile Batı Surları arasındaki güney kale surları üzerindeki kalekondu olarak tabir edilen yapıların kamulaştırılması için de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 5 milyon TL ödenek sağlandığını belirten Maviş, kamulaştırma için çalışmaların başladığını ifade etti.

Çalışmalar Sinop’un kültür ve turizmine de önemli katkılar sağlayacağını belirten Maviş, “İnşallah Sinopumuzu baştan başa kuşatan surlarımızın tamamı etap etap restore edilecek” dedi.

Maviş açıklamasında destekleri için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’na, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.