Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinoplu STK’lardan Darbeye Karşı Ortak Deklarasyon..!

Sinoplu STK’lardan Darbeye Karşı Ortak Deklarasyon..!
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 11:08

Sinoplu STK’lardan Darbeye Karşı Ortak Deklarasyon..!

Hayrettin Kaya

Bizler İstanbul’da, Ankara’da, Kocaeli’de ve Bilecik’te yer alan Sinoplu STK’lar olarak; aziz milletimize, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere; Ülkemizi bölmeye çalışan her türlü terör girişimini şiddetle kınıyoruz.

15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanmış ama asla TSK’yı temsil etmeyen, karanlık dış güçlerle ittifak halinde olan Paralelci hainlerin milletimize, onun iradesine, onun Meclisine ve egemenlik hakkına karşı kalkıştığı askeri darbeyi nefretle ve şiddetle lanetliyoruz.

Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak giren ve ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişiminin, aziz milletimizin karşı durması ve devletten, milli iradeden ve demokrasiden yana olan güvenlik güçlerimizin devreye girmesiyle engellenmiş olması en büyük sevincimizdir.

Bu alçakça darbe girişiminin akamete uğratılmasında vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkıyla kanı, canı pahasına direnen bütün millete, TSK’ya ve emniyet teşkilatına şükranlarımızı sunarken ordumuzla, polisimizle ve milletimizle gurur duyuyoruz. Hangi partiden, hangi STK, düşünceden ve hangi yaşam biçiminden olursa olsun, milletin bu alçak kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaretin, tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olarak hafızalara kazınmıştır.

Şurası muhakkak ki; 15 Temmuz gecesi Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılığın en önemli neticelerinden birisi de bundan böyle benzer girişimlere kimsenin niyet edemeyecek olmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılığın, Dünya Demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz ve onun bağrından çıkan sivil toplum kuruluşları olarak darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille, kesin olarak karşı durmaktayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız.

Tüm dünya görmüştür ki Türkiye’de, bu vatanın, bayrağın, cumhuriyetin, bu demokrasinin sahibi vardır ve o sahip, askeriyle, polisiyle, tankların önüne bedenini siper edinenden, bayrağıyla kurşunların üzerine yürüyen isimsiz kahramanlarına kadar bütün bir milletin kendisidir. Askerimizle, polisimizle ve milletimizin tüm fertleriyle vatanımıza, irademize ve demokrasimize karşı yöneltilecek her tehdidi, her ihaneti ve her zorbalığı her zaman bir ve beraber olarak bertaraf etmeye inançlı, azimli ve muktediriz. Gösterdiği dirayet, ortaya koyduğu yürek, sergilediği demokrasi ve kardeşlik şuuruyla tarihin en şerefli sayfalarında yer almayı hak eden milletimize bir kere daha teşekkür ediyor, minnetimizi bildiriyor, vatan ve demokrasi müdafaasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Milli iradeye yönelik darbe girişimine karşı gösterilen şanlı direniş sırasında güvenlik güçlerimiz ve milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

Tüm şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve milletimizin başı sağ olsun diyoruz.

Cenab-ı Hakk milletimize bir daha böyle karanlık günler yaşatmasın.

22.07.2016

❖ ASİLDER (Ankara Sinoplular Derneği)

❖ BİLECİK Sinoplular Derneği

❖ BOYDEF (Boyabat Dernekleri Federasyonu)

❖ DUDEF (Durağan Dernekleri Federasyonu)

❖ KOSİDEF (Kocaeli Ve İstanbul Sinop Dernekleri Federasyonu)

❖ SEV (Sinop Eğitim Vakfı)

❖ SİYAD (Sinop İl ve İlçeleri, Yardımlaşma Derneği)

❖ SİAD (Sinop İş Adamları Derneği)

❖ TEKİRDAĞ Ergene Sinoplular Derneği

❖ TÜSİYAD (Tüm Sinop İş Adamları Derneği)

❖ TÜSİDEF (Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.