Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

“Sinop’a Eski Ambulanslarla Daha Ne Kadar Hizmet Vereceksiniz?”

Milletvekili Karadeniz, Sağlık Bakanı Akdağ’a Sordu:
“Sinop’a Eski Ambulanslarla Daha Ne Kadar Hizmet Vereceksiniz?”

“Sinop’a Eski Ambulanslarla Daha Ne Kadar Hizmet Vereceksiniz?”
3 Mart 2017 13:52

 

Milletvekili Karadeniz, Sağlık Bakanı Akdağ’a Sordu:

Sinop’a Eski Ambulanslarla Daha Ne Kadar Hizmet Vereceksiniz?”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta hastalara hizmet veren ve neredeyse kullanım ömürlerini tamamlamış ambulansların yenilenmesini istedi. Karadeniz, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verdiği soru önergesinde “Ambulans sayısını ve personelini artıracak mısınız” diye sordu.

CHP’li Barış Karadeniz, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmetlerini kaliteli, erişilebilir, hakkaniyetli ve hasta odaklı sunulmasını hedeflediğini hatırlattı. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin hastalara hizmet veren hasta nakil araçları yani ambulanslar hakkındaki şikayetleri Bakan Akdağ’a ileten Karadeniz, şu soruları da sordu:

“Neredeyse kullanım ömürlerini tamamlamış bu ambulansların yeni modellerle değiştirilmesi için bir talimatınız oldu mu?

Düşük modelleri nedeniyle bakım onarım ve mazot giderleri yüksek olan ve sık sık arızalanan bu ambulanslarımızla daha ne kadar Sinoplu hastalarımıza hizmet vereceksiniz?

Sinop Devlet Hastanemizden çevre illere gitmek zorunda kalan Sinoplu hastalarımız çoğu zaman ambulansların yetersizliği nedeniyle mağdur olabilmektedir. Mağduriyetlerin önlenmesi için hangi talimatı vereceksiniz? Hangi çalışmaları yapmaktasınız?

Hasta memnuniyetini gözeterek modern tıbbın gerektirdiği en üst düzeyde kaliteli hasta nakil hizmeti ve acil sağlık hizmetleri sunabilmek için Sinop Atatürk Devlet Hastanemiz başta olmak üzere ilçe hastanelerimiz ile 112 Acil istasyonlarımızın ambulans sayısını ve personelini artıracak mısınız?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.