Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

SİNOP’A 63 DİN GÖREVLİSİ ATANDI!

Diyanet Akademisi’nde gördükleri eğitim sonucunda başarılı olan 63 din görevlisi Sinop’a atandı.

SİNOP’A 63 DİN GÖREVLİSİ ATANDI!
22 Şubat 2024 13:12

Yapılan sınavda başarılı olarak Diyanet Akademisi’nde aday din görevlisi olarak eğitime başlayan aday din görevlilerinden başarılı olan 63 din görevlisi 4/b sözleşmeli pozisyonda Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım olarak Sinop’a atandı.

Atamalar ile ilgili konuşan İl Müftü V. Kamil Tuncel “Sinop Merkez ve ilçelerde 318 boş kadro bulunmaktaydı. Görevlimizin bulunmadığı köylerde vatandaşlarımıza hizmet verme hususunda sıkıntı yaşıyorduk. Atanan 63 kişi ilimizde boş bulunan kadroların bir nebze azalmasına ve daha fazla vatandaşımıza hizmet verme imkanını bizlere sunmuş olacaktır.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sinop’a atama yapması neticesinde boş camilerimiz ve Kur’an kurslarımız görevlisine kavuştu. Atanan imam hatipler ve Kur’an kursu öğreticilerinin 26-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Sinop İl Müftülüğü’ne evrakları ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatta bulunan görevlilerimizin evrakları sistem üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderilmek suretiyle kısa zamanda göreve başlamaları sağlanmaktadır. Cenab-ı Hak yeni atanan görevlilerimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin.” dedi.

16-23- Şubat 2024 tarihleri arasında evraklarını Sinop İl Müftülüğüne teslim edecek görevlilerin Ramazan ayından önce göreve başlayacakları belirtilirken atanan Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım ile birlikte 63 kadro dolmuş olurken hali hazırda 255 boş kadrosu bulunmakta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.