Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sinop'a 5 Ambulans Gönderiliyor

Sağlık Bakanlığı Sinop'a 5 yeni ambulans daha gönderiyor. Son gönderilen ambulanslarla sayı 33'e çıkacak.

Sinop'a 5 Ambulans Gönderiliyor
Aslan Özdemir
30 Ocak 2013 11:03

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Cengiz Tokmak Sağlık Bakanlığı tarafından Sinop’a 5 adet ambulans gönderileceğini söyledi.

Hayrettin Kaya

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak Sağlık Bakanlığı tarafından Sinop’a 5 adet tam donanımlı ambulans gönderileceğini söyledi. Tokmak yaptığı açıklamada Sinop’ta sağlık hizmetlerindeki kalitenin arttırılması ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımının kolaylaştırılması adına birçok iyileştirmenin yapıldığını söyledi. 2002 yılından bu yana tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da sağlık alanında devrim niteliğinde sayılabilecek birçok yeniliğin yapıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak; “Hükümetimiz iktidara geldiği günden bu yana ilimizde hekim sayısından, hastanelerimizdeki ekipmanlara kadar sağlık alanında birçok iyileştirme yapıldı. Geçtiğimiz yıl kurulan ve son sistem teknolojinin kullanıldığı acil komuta kontrol merkezimizde acil vakalara ulaşımda büyük bir ilerleme kazanıldı. Yeni komuta kontrol merkezimizde 112′ye yapılan bir ihbar anında değerlendirilerek, merkez tarafından en uygun ambulans yönlendirilmekte. Yine Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında ayağı kalkamayan, kronik hastalığı bulunan ve yaşlı kişileri evlerinde ziyaret ederek tedavileri takip edilmekte” dedi.

Sinop’ta 112 acil servis olarak 2002 yılında hastalara sadece 1 adet ambulansla hizmet verebiliyorken 2011 yılında ambulans sayısını 28'e çıkarttıklarını belirten Tokmak; “Ulaşılması güç bölgelerde mağdur olan hastalarımıza hizmet verebilmek için sağlık hizmetleri kapsamında her biri 114 bin EURO değerindeki 3 adet paletli ambulansı yine vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Böylelikle kırsal ve dağlık kesimlerde özellikle kış aylarında sağlık hizmetlerine erişimi de kolaylaştırmış olduk. Sağlık alanında yapılan tüm bu gelişimlerde ki amacımız vatandaşlarımızın günlük hayatını daha kolaylaştırmak, hastalığın olumsuz etkilerini en aza indirmek, hastalarımızın yaşam kalitesini önemli ölçüde yükseltmek içindir.

'Ambulans sayısı 33'e yükseldi'

Sinop’umuzda sağlık alanında yapılan iyileştirmelere son olarak Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen ve kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacak olan 5 yeni ambulansı da eklemiş bulunuyoruz. Böylelikle ilimizde vatandaşlarımıza ihtiyaç duyduklarında hizmet verebilecek ambulans sayımızı da 33'e yükseltmiş oluyoruz. Elbette ki temennimiz ambulanslara ihtiyaç duyulmaması, üzücü olayların yaşanmaması. Ama biliyoruz ki bu hayatta her şey biz insanlar için. İnanıyorum ki yeni ambulanslarımız, kalite, konfor ve verim açısından, halkımıza sunulan ve sunulacak olan hizmetlerde, Sağlık Ordusuna çok anlamlı bir güç kazandıracaktır. Şimdiden Sinop’umuza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.