Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
13 Temmuz 2020 11:10

Genel Kurul Toplantısı’na; Sinop Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Belediye Başkan Vekili Sayın Güngör AKKOCA, Gerze Kaymakamı Sayın Murat GÜVEN, Gerze Belediye Başkanı Sayın Cevat ŞENSOY, Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet UZUN, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Sinop Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim AKBAŞ, Kurum Amirleri, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri ve Vakıf Üyeleri katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörü ve Vakıf Başkanı Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN yaptı.

Sinop Üniversitesi Vakfının 28 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Rektör Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, şu ifadeleri kullandı: “28 yıllık bir geçmişi olan vakfımızın çok önemli çalışmalara imza attığı yadsınamaz bir gerçektir. Bugün Sinop Üniversitesi 545 akademik ve 523 idari personeli ile 12 bine yaklaşan öğrencisine hizmet veriyorsa kuşkusuz Sinop Üniversitesi Vakfının bunda çok büyük payı vardır.”

2018 yılı içerisinde vakfın gelirlerini arttırmak ve öğrencilere daha fazla katkı sağlayabilmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Rektör Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, ” Eylül ayında başlatmış olduğumuz bağış kampanyamız sayesinde akademik ve idari personelimizin katkıları ile her ay yaklaşık 20 bin TL civarında bağış topladık. Sinop Üniversitesi Vakfı bağış kampanyasına katılarak aylık bağışta bulunmayı taahhüt eden akademik ve idari personelimizin bağışlarıyla; 155 öğrenciye aylık 75 TL olmak üzere 7 ay süreyle “Yemek Bursu”, Birimlerinde not ortalamasına göre birinci sırada olan 20 öğrenciye ise aylık 250 TL olmak üzere 7 ay süreyle “Başarı Bursu” vermeye başladık. Bununla birlikte Uluslararası Değişim Programı ile yurt dışında öğrenim görecek 35 öğrenciye 2020 yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere 500 TL burs verilmesi kararı aldık ve hali hazırda 20 öğrencimize toplam 10 bin TL burs verdik. Hollanda Diyanet Vakfı ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında 30 öğrencimize 2019 yılı içerisinde 3 parça halinde yaklaşık 48 bin TL burs olarak verdik. 2019 yılı içerisinde toplam 205 bin TL’ye yakın bağış topladık ve yaklaşık 84 bin TL burs verdik, 6 bin 500 TL eğitim teçhizatı satın aldık. 2020 yılı içerisinde ise yaklaşık 28 bin TL burs verdik” dedi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

 

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

 

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

 

Konuşmasında Vakfa kurulduğu günden bugüne kadar destek sunan ve katkı sağlayan üyelerimize teşekkür eden Rektör Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, vefat eden üyelerimizi ise rahmetle anarak sözlerini tamamladı.

Rektör Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın konuşmalarının ardından Genel Kurul Toplantısı, divan başkanı ve divan heyetinin seçimi ile devam etti. Yapılan oylamada Divan Başkanlığına Sayın Erdoğan ERKAYMAZ, divan üyeliğine ise Sayın Doç. Dr. Rıza BAYRAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ali TURAN BAYRAM seçildi.

Divan teşekkülünün ardından; Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Vakfın 2019 bilançosu ve Denetleme Kurulu Raporu okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vakfın yeni yönetim kurulunun seçimi ve dilek-temenni bölümü ile sona erdi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.