Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Sinop Üniversitesi Engelleri Kaldırıyor

Sinop Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla “Engelsiz Üniversite” olma yolunda hızla ilerliyor.

Sinop Üniversitesi Engelleri Kaldırıyor
6 Temmuz 2015 11:46

Sinop Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla “Engelsiz Üniversite” olma yolunda hızla ilerliyor.

Engelli öğrencilerin, öğrenimleri, kampüs ve yurt yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılması yönünde Üniversitede önemli çalışmalar yürütülüyor. Üniversite yönetimi, bu konuda önemli projelere ve yatırımlara imza atarak, yerleşke içerisindeki kaldırımları ve yolları, bina giriş merdivenlerini, ve kapılarını yeniden düzenledi. Engelli rampalarını standartlarına uygun hale getirdi. Ayrıca Yeni Kampüs Alanı projesi de engelli öğrencileri düşünülerek hazırlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, “Engelsiz üniversite olma yolunda büyük adımlar attık. Öğrenci olan tüm binalarımıza asansör yaptırdık. Görme engelliler için sarı oluklu özel yolları döşettik. Engelli iletişim birimi kurduk. Öğrencilerimizin, birimlerimiz arasında rahatça gidebilmeleri için ücretsiz ring servisleri koyduk. Tüm bunların yanında yapımı hızla devam eden yeni kampüs alanımız da engelli bireylere göre düzenleniyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.