Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sinop'un Türkiye'de özel bir yeri var!

Sinop İl Özel İdaresi tarafından alınan iş makinaları için dağıtım töreni gerçekleştirildi. Böylelikle 5 milyon 36 bin 618 TL değerindeki 13 adet iş makenesi köy yollarının hizmetine sunulmuş oldu.

Sinop'un Türkiye'de özel bir yeri var!
Aslan Özdemir
5 Ağustos 2015 12:38

İl Özel İdaresi'ne kazandırılan iş makinelerinin dağıtım töreninde konuşan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya; "Sinop 470 köy, bin 481 bağlı sayısıyla, 5 bin küsür kilometre köy yolu ağıyla devasa sorunları ve hizmet bekleyen alanları olan bir il. İlimiz bağlı sayısı olarak Sinop Türkiye'de 7. sırada, köy yolu ağı olarak da Türkiye'de 5. sırada. Bu konuda Sinop'un önceliği var" dedi.

Hayrettin Kaya

 

Sinop İl Özel İdaresi tarafından alınan iş makinaları için dağıtım töreni gerçekleştirildi. Böylelikle 5 milyon 36 bin 618 TL değerindeki 13 adet iş makenesi köy yollarının hizmetine sunulmuş oldu. 

 

Valilik binası önünde gerçekleştirilen törene AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Müftüsü Mustafa Erkan, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter  Vekili Abdullah Eravcı, meclis üyeleri, daire amirleri ve davetliler katıldı. 

 

Yol ağımız 10 katına ulaştı

Program saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdullah Eravcı konuşmasında;  Sinop İl Özel İdaresi'nin diğer hizmetlerin yanında 5302 sayılı kanun çerçevesinde 470 köyün ve bin 481 ünitesi ile toplamda bin 951 köy ve mahalleye içme suları, kanalizasyon yol ve benzeri alt yapı hizmetleri verdiğini hatırlattı. Eravcı; "Sinop genelinde İl Özel İdaresi yol ağı Karayolları yol ağının on katına ulaşmıştır. Bu alanda daha etkin hizmet ve ekonomik maliyet için önceliğimiz olan 8 adet greyder, 1 adet loader, 1 adet silidir, 1 adet çekici İl Özel İdaresi kaynakları ile satın alınmış olup bunlarım toplam maliyeti 5 milyon 36 bin 618 liradır. Çevre Bakanlığınca da 540 bin 228 lira değerinde 3 adet çöp kamyonu verilmiştir. Bununla birlikte 150 adette çöp konteyneri finansa edilmiştir. 5-12 Ocak 2015 tarihleri arasında yürüttüğümüz kar ile mücadelede toplamda 54 iş makinemiz arıza vermiştir. Bu arızalardan 33 adedi greyderler olmuştur. İş makinelerimize bakıldığında greyderlerin ne kadar acil ihtiyaç olduğu gerek İl Genel Meclisi Başkanımız gerek İl Genel Meclisi üyelerimiz, daha önceki dönemlerdeki valilerimiz ve şuan ki Valimiz her zaman bu öncelikleri uygulamışlardır. Sayın Valimize, milletvekilimize iş makinelerimizin tedarikinde yapmış oldukları katkılardan dolayı, sürekli sorgulayarak tıkandığımız noktalarda üst noktaları arayarak idaremize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyor, çalışan arkadaşlarımıza da kazasız belasız, sağlık, sıhhat içerisinde, verimli ve etkin çalışmalar diler iş makinelerimizin il ve ilçelerimize hayırlı olmasını arz ederim" dedi. 

 

Bu araçlar güzel işler yapacak

AK Parti Milletvekili Cengiz Tokmak ise konuşmasında yeni araçların Sinop'a hayırlı olmasını diledi. Tokmak; "Bugün burada güzel bir olay için toplanmış bulunuyoruz. Bölgemizde de köy, hava ve yol şartları coğrafyamızdan kaynaklanan eğimlerden dolayı yağışlarda yol yapsak seneye tekrar bakımı gerekiyor. Bunun için iş makinelerimizin özellikle greyder, loader, dozer gibi iş makinelerimizin geçen dönem yenilenmesi gündeme geldiğinde İl genel meclisinde arkadaşlarımız ile istişare yaparak valimiz ile bu durumu paylaştık. Bunların ihtiyaç olduğunu gerekli bakanlıklarımız ile görüşmeler yapılarak İl Özel İdaremiz Valimizin büyük destek ve katkıları ile buradaki iş makinelerinin alımı sağlandı. Ben bu iş makinelerimiz ile bölgede güzel işler yapacağımıza inanıyorum. 

 

 

Önceliğimiz ana yollar

Tabi ki gönlümüz ister ki köy yollarımızın tamamı asfalt olsun. Ama öncelikli olarak ilçelerimizi ve ilimizi birbirine bağlayan ana yolların ana hatların yapılması ve bu dönemde yine son 10 yıllık süreçte Türkiye genelinde ilimiz nüfusuna göre en büyük yardımları alan iller arasında yer almaktadır. Sinop’ta ulaşıma 3,2 milyar lira yatırım yapılmış. Sahil yolumuz Sinop’a kadar bağlandı, tünel ve viyadüklerle üzerinden geçiyoruz. Yine Boyabat Tünelli Geçiş Yolu 2008-2009 yılları arasında trafiğe açıldı. Yine inşallah Sinop üzerinden Ayancık-Türkeli-Çatalzeytin yeni yolu da en kısa zamanda 3. boğaz köprüsüne bağlanacak. Böylece Sinop'un ulaşımı noktasında ana hatları amamlamış olacağız. Bunları yaparken, 3-5 yıl içerisinde köy yollarımızın da 3-5 yıl içerisinde bitirmeyi istiyoruz, ama büyük bütçe bu ana yollara ayrılıyor. Biz bu dönem inşallah bu sorunlarımızı yavaş yavaş çözeceğiz ve köylerimizin yol sorununu çözmüş olacağız" diye konuştu. 

 

Sinop'un Türkiye'de özel bir yeri var

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'da konuşmasında Sinop'un 200 bin nüfuslu küçük bir il gibi görünsede, coğrafyasından kaynaklı olarak farklı bir olduğunu söyledi. Sinop'un 470 köy, bin 481 bağlı sayısıyla, 5 bin küsür kilometre köy yolu ağıyla devasa sorunları ve hizmet bekleyen alanları olan bir il olduğunu dile getiren Vali Çetinkaya, bağlı sayısı olarak Sinop'un Türkiye'de 7. sırada, köy yolu ağı olarak da Türkiye'de 5. sırada olan bir il olduğunu kaydetti. Vali Çetinkaya; "Sinop'un hizmet gerektiren konumu açısından önemli ve özel bir yeri var. Onun için Sinop özel bir ilgiyi ve özel bir takım destekleri hak eden bir il. Bu kadar geniş ağı olan idaremizin bir kalemde bu 13 aracın kazandırılması çok önemli. Bu anlamda araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese, merkezi yönetim yetkililerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.  Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.