Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinop'ta Turizm Konulu Toplantı Düzenlendi

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde "İlimizde Turizm" konulu toplantının ikincisi düzenlendi.

Sinop'ta Turizm Konulu Toplantı Düzenlendi
27 Ekim 2015 14:33

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde "İlimizde Turizm" konulu toplantının ikincisi düzenlendi. Toplantı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın ev sahipliğinde, Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sinop ilimiz hem eğitim şehri hem de turizm şehri olmaya adaydır. Bu bağlamda bizler üniversite olarak her türlü katkı sağlamaya hazırız” dedi. 
 

ToplantıdaVali Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA başkanlığında belirlenen gündem maddeleri üzerine konuşuldu. İlk olarak ilimizin ulusal ve uluslararası platformlarda etkin bir şekilde tanıtılabilmesi amacıyla yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu. 12-15 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Travel TURKEY-İzmir Ocak 2016’da gerçekleşecek olan “EMITT” ve 2016 Mayıs ayında yapılacak olan “Dubai Turizm” fuarlarına katılımın ilimize yapacağı katkı değerlendirildi. Ayrıca bu fuarlarda ve her türlü tanıtım organizasyonlarında kullanılabilecek tanıtım kitabı, broşürü ve mobil uygulama gibi Sinop Valiliğininbaşlattığı bir takımyeni çalışmalar kurul üyeleriyle paylaşıldı.

 

İç Limanın SİT alanı kapsamından çıkarılmasına yönelik yüzey araştırma çalışmaları, Sinop’un CittaSlow olarak tescillenmesi konusu, ilimize gelen ziyaretçilerin olası ihtiyaçlarına yönelik yapılması gereken çalışmalar görüşülen diğer konular arasındaydı.

 

Sinop İlimizin Turizm potansiyelinin daha verimli hale getirilmesi için düzenlenen toplantıların üçüncüsünün Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL’ ün ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin SERTEN, İl Jandarma Komutan Yrd. Albay Temel ÇETİNKAYA, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Gerze Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR, Vali Yrd. Mehmet YÜZER, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN, Doğa Milli Parklar 10. Böl. Müdürü Oğuz BEYAZIT, Milli Parklar Sinop Şube Müdürü Mete KARAKAŞ, Sinop KUZKA İl Koordinatörü Berkol ALEVLİ, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar GÜNDOĞDU, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. H. Gamze DEMİREL, Turizm İşl. ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Turizm İşl. ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yrd.Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL, Sinop Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Öğr. Gör. Tuna KUZUCAN, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Alaaddin ŞAHİN, Otelciler Birliği Başkanı Güngör AKKOCA, Rota Turizm ve Dış Tic. A.Ş. Burhan LEVENT, Antik Otel Ali YILMAZ, FiyordTourVolkan GÜNEY, NP TourEmre YILDIZ, SinopeTourAdem TAHTACI, Vira Otel Ahmet ÇOBANOĞLU, Mola Otel Uğur GİRESUN, Sinop Birlik Seyahat Süleyman YILMAZ, Ülgen Tekne Modelleri Doğan ÜLGEN, Okyanus Balıkevi Mert KANAL,Bektaşağa Park Yıldız Ayşe Serpil YILDIZ, Turizm Derneği Başkanı Fahri BOSTAN, Tarih ve Kültür Araştımaları Derneği Başkanı Hasan ONUR, Ayışığı Apartotel Cemalettin KAYA, Ayhan Kotra Ayhan DEMİR, Özekes Balıkçılık Cengiz ÖZEKES, Pervane Medresesi Yönetimi Reyhan AKLİMAN ve TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel UZLU katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.