Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Sinop’ta Konut Fiyatları Son 5 Yılda Yüzde Elli Arttı

Sinop’ta faaliyet gösteren Mühendislik Firması sahibi, İnşaat Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Özge Yılmaz, Sinop’ta konut fiyatlarının son 5 yılda yüzde %50 arttığını ifade etti.

Sinop’ta Konut Fiyatları Son 5 Yılda Yüzde Elli Arttı
Aslan Özdemir
1 Ekim 2015 10:12

Sinop’ta faaliyet gösteren Mühendislik Firması sahibi, İnşaat Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Özge Yılmaz, Sinop’ta konut fiyatlarının son 5 yılda yüzde %50 arttığını ifade etti.

Hayrettin Kaya

Türkiye Konut Fiyat Endeksi sayılarına göre, Türkiye’de konut fiyatları bir yılda % 18,76 arttı. En çok artış %26,60 ile İstanbul’da oldu. Sinop’ta ise bu oran % 6 olarak gerçekleşti.

Sinop’ta en pahalı Mahalle Yeni Mahalle 

 Özge Yılmaz, Sinop’ta konut fiyatlarının en yüksek olduğu mahallenin Yeni Mahalle olduğunu belirterek, yeni yapılmış dairelerin m2 birim değerinin 3000-4000TL/m2 arasında değiştiğini, Aşıklar caddesi cepheli dairelerin ise daha da fazla olduğunu söyledi. Ada mahallesinde ise yeni bitmiş asansör ve kaloriferli ara kat bir dairenin m2 birim değerinin 1.800-2.250TL/m2 arasında alıcı bulabileceği ifade etti.

Son 5 yılda konut fiyatları arttı

Sinop’ta konut fiyatlarında son 5 yılda hep yukarıya doğru gelişme olduğunu anlatan Yılmaz, şu bilgileri verdi: Sinop’ta son beş yılda konut fiyatlarındaki artış %50 olarak gerçekleşti. Fiyatların artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi talebin fazla arzın ise az olmasıdır. Ayrıca Sinop’ta yer alan arsa stoğunun azalması  ve Sinop’ta yaşanan turizm hareketliliğini diğer sebepler olarak beyan etti.

Sinop’ta kira fiyatları da arttı

Sinop’ta konut fiyatlarının artmasına paralel olarak kiralık daire fiyatlarında da artış görülmektedir. Sinop’ta dairenin dekorasyon durumu,  konumu, ısıtma sitemi vb. özelliklere göre kiralar değişmekle birlikte maksimum kira getirisi 1500TL/Aylık olarak gerçekleşmektedir.Yılmaz,  3+1 asansör ve kaloriferli bir dairenin ortalama aylık kira bedelinin 1000TL/Aylık olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.