Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Sinop'ta Kadınlar Daha Uzun Yaşıyor

TÜİK, Sinop'un en mutlu il olduğu açıklamasının ardından, Sinop'ta kadınların erkeklerden daha uzun yaşadığını açıkladı.

Sinop'ta Kadınlar Daha Uzun Yaşıyor
3 Ekim 2014 13:51

TÜİK, Sinop'un en mutlu il olduğu açıklamasının ardından, Sinop'ta kadınların erkeklerden daha uzun yaşadığını açıkladı.

TÜİK, Türkiye'nin 'beklenen yaşam süresi' rakamlarını açıkladı. Verilere göre Doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 76,3 olarak hesaplanırken, Sinop’ta doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 74,4,kadında 81,4 yıl olarak tespit edildi.

TÜİK tarafından oluşturulan hayat tabloları, her yaştaki nüfusun ölümlülük olasılıklarını ve hayatta kalma sürelerini ayrıntılı olarak açıklıyor. Demografik analizin en eski araçlarından birisi olan hayat tabloları, ölümlülük (mortalite) tabloları olarak da bilinmekte.

Doğuşta beklenen yaşam süresi, ülkelerdeki sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerini, yaşam kalitesini ve ölümlülük seviyelerini ölçmekte kullanılan çok önemli bir gösterge. 
 

Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi 76,3 yıl

TÜİK tarafından oluşturulan hayat verilerine göre doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 76,3, erkeklerde 73,7 ve kadınlarda 79,4 yıl olarak belirlendi. Genel olarak kadınların erkeklerden daha uzun süre yaşadığının tespit edildiği araştırmada, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,7 yıl olarak hesaplandı. TÜİK verilerine göre Sinop’ta doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 74,4,kadında 81,4 yıl olarak hesaplanırken Sinop’a komşu illerden Kastamonu’da doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 74,1,kadında 79,8 yıl, Çankırı’da doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,9,kadında 80,2 yıl olarak hesaplandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.