Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinop'ta Doğalgaz

Doğalgazı Kasım da yakacağız!

Sinop'ta Doğalgaz
19 Mart 2015 11:36

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; "Sinop'ta, bu yılın Kasım-Aralık aylarında bazı bölgeler doğalgazı yakmaya başlayabilecek. İnşallah 2016 yılı içinde bütün Sinop doğalgazına kavuşmuş olacak" dedi. 

 

Samsun'un Bafra ilçesinden Sinop Küçük Sanayi Sitesi'ne kadar olan 112 kilometrelik doğalgaz boru hattının tamamlanması ardından, gözler Sinop'ta ki dağıtım çalışmalarına çevrildi. Sinoplu’nun ilk kez doğalgaz yakmaya, Kasım ve Aralık aylarında başlaması hedefleniyor. 

 

Konu ile ilgili bilgi veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop'un en kısa sürede doğalgaza kavuşması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyledi. Mehmet Ersoy; "Doğalgaz çalışmaları planlanan şekilde devam ediyor. Maalesef bu gibi yatırımlar hemen kazayı vurduğumuz zaman gerçekleşemiyor. Hepsinin etap etap izlemesi gereken bir süreç var. Şu aşamada son sürece girdik.

 

Şehir içi dağıtım ihaleleri yapıldı ve yüklenicileri de belirlendi. Şirket kuruldu, ihale işlemleri tamamlandı, yer teslimleri tamamlandı. Sinop merkezde çalışmaları yapacak olan alt taşeron firmalar belirlendi. Çok kısa süre içerisinde şehir içi şebekesi çalışmaları başlayacak ve etap etap doğalgaz verilebilir hale gelecek. Zaten biliyorsunuz şehir girişine kadar boru hattı çalışmaları bitti, dağıtım kolektörleri kuruldu, inşallah en kısa sürede şehir içi dağıtım çalışmaları da başlayacak. Normal çalışma takvimine baktığımız zaman; ilk etapta enerji verilebilecek ilk bölgemiz, yani Gelincik mahallesine kadar olan kısım öyle tahmin ediyoruz ki bu yılın Kasım ve Aralık ayına kadar doğal gaza kavuşmuş olacak. Yani 2016'ya girdiğimizde, inşallah 2016 yılı içinde bütün Sinop doğalgazına kavuşmuş olacak" diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.