Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinop’ta, Çevre için Medya ve İletişim Ağı Çalıştayı

Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı tarafından Sinop’ta,”Çevre için Medya ve İletişim Ağı Çalıştayı” düzenlendi.

Sinop’ta, Çevre için Medya ve İletişim Ağı Çalıştayı
10 Ağustos 2015 15:49

Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı tarafından Sinop’ta,”Çevre için Medya ve İletişim Ağı Çalıştayı” düzenlendi.
 

Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı, Avrupa Birliği, Avrupa Bakanlığı desteği ve Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında Karadeniz Bölgesi’nde yürütülen,”Çevre için Medya ve İletişim Ağı Projesi Çalıştayı” Sinop Öğretmen Evi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
 

Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lar ve basın mensuplarının katıldığı çalıştaya konuşmacı olarak Proje Koordinatörü İnci Demirkol, Ankara Çevre Mühendisleri Odası’ndan Baran Bozoğlu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Yusuf Demir, İstanbul’dan Gazeteci-Belgeselci Nazım Alpman, İzmir’den Gazeteci Özer Akdemir, Sinop Nükleer Karşıt Platform’dan Zeki Karataş, Ankara’dan Bilgisayar Uzmanı İlker Bekarslan, Ankara’dan Avukat Özgürel Başaran ve İstanbul’dan Yeşil Gazete Editörü Pınar Demircan ile Merzifon Çevre Platformu’ndan Eylem Oktay katıldılar. 

Toplantının açılış konuşmasında,“Çevre için Medya ve İletişim Ağı Projesi Çalıştayı”nın önce Zonguldak’ta ve ikincisinin de Sinop’ta düzenlendiğini belirten Proje Koordinatörü İnci Demirkol, çalıştayın daha sonra Ordu, Trabzon ve Artvin illerinde de gerçekleştirileceğini söyleyerek, Projenin amaçları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Toplantıya Ankara’dan katılan bilgisayar uzmanı İlker Bekarslan, Türkiye’de 76,7 milyon nüfustan 37,7’sinin alternatif internet kullanıcısı, 40 milyonun sosyal medya hesabının bulunduğunu, 69,6 milyonun mobil bağlantı yaptığını, 32 milyonun mobil medya kullanıcısı olduğunu ve bu rakamların giderek arttığını belirtti. Bekarslan, sosyal medyada hesap kapanmalarına karşı önlem olarak da kişisel hesap yerine grup olarak seçim yapılmasını önerdi. 

Çalıştayda Çevre Mühendisleri Odası adına konuşan Baran Bozoğlu, çevrecilerin yatırımları engellemekle suçlandığını, oysa çevrecilerin çevre kirlenmesine karşı olup, yenilenebilir enerjiden yana olduklarını söyledi. 

Toplantıda Sinop Nükleer Karşıt Platformu (NKP) adına konuşan Zeki Karataş da Çernobil ve Fukuşima nükleer santral kazalarındaki felaketlerden ve termik santrallerin zararlarından bahsederek,” Biz Sinop Nükleer karşıtları, bu kirli teknolojiyi Sinop’a kurdurmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyor ve başta Sinop halkı olmak üzere tüm çevre dostlarını mücadelemize katılmaya davet ediyoruz” dedi. 

Toplantıya katılan diğer konuşmacılar da branşlarıyla ilgili olarak, sinevizyon eşliğinde çeşitli açıklamalarda bulundular. 

Çalıştay sonunda soru ve cevapların ardından, Proje Koordinatörü İnci Demirkol katılımcılara teşekkür etti ve adlarına düzenlenmiş olan sertifikaları dağıttı.   Haber: Hikmet Kurada/Sinop

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.