Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Sinop Sular Altında Kalacak

National Geographic'in araştırmasına göre

Sinop Sular Altında Kalacak
10 Kasım 2013 15:23

National Geographic'in araştırmasına göre buzullar eridiğinde Sinop, sular altında kalacak kentler arasında.

 

Dünyanın en çok satan bilim dergilerinden National Geographic, ilginç ve bir o kadar da ürküten bir araştırmaya imza attı. Dergi, yeryüzünde tüm buzulların erimesi durumunda dünya haritasının nasıl değişeceğini araştırdı. Araştırmaya göre buzullar eridiğinde 'Sinop' diye bir kent kalmayacak.

 

Araştırma ürküten sonucu gözler önüne serdi. Küresel ısınmayla birlikte bütün buzullar eridiğinde deniz suyu seviyesinin yaklaşık 65 metre yükselmesi öngörülüyor. Böylece bir çok yarım ada, adaya dönüşecek. Bilim insanları, buzulların 5 bin yılda eriyeceğini öngörürken, bu süreçte sıcaklık ortalamasının da 14.4 dereceden yaklaşık olarak 26.6 dereceye çıkması bekleniyor.

 

Sinop, Sular Altında Kalacak Kentler Arasında

Araştırmaya göre; buzulların tümü eridiğinde Hollanda, Danimarka ve Belçika'nın tüm çoğrafyası su altında kalacak. Özellikle Kuzey Avrupa'yı etkileyecek olan afetin, Türkiye'nin de kıyı şeridininin sular altında kalmasına neden olacağı belirtiliyor.

 

Marmara Bölgesi'nde Tekirdağ, İstanbul ve Bursa'nın büyük bir kısmı sular altında kalacak. İzmit de sular tarafından yutulurken, Karadeniz sahil şeridi boyunca Sinop, Samsun, Trabzon illeri içeri doğru daralacak. Ege Bölgesi'nde İzmir'i yutacak olan deniz, Yunan adalarını da denize gömecek. Akdeniz Bölgesi'nde ise Adana'daki Çukurova deltası tamamen sular altına gömülecek. Özellikle alçak bölgelerin etkilendiği küresel ısınmadan Kıbrıs Adası'da yüzde 20'lik bir kısmını kaybederek nasibini alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.