Dolar 32,5440
Euro 34,8523
Altın 2.432,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop Şubat'ta 10 yılını planlayacak

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Şubat ayında büyük bir çalıştay yapacaklarını ve çalıştayda Sinop'un gelecek 10 yılını planlayacaklarını söyledi.

Sinop Şubat'ta 10 yılını planlayacak
27 Ocak 2014 12:17

 

Bu noktada Sİnop'a kurulacak nükleer santralde kullanılacak parçaların bir kısmının yerli teknolojiyle yapılacağına dikkati çeken Köşger, şöyle devam etti:

 

"Nükleer santralin Sinop'a kurulacak olması nedeniyle Enerji Bakanımız, sayın Başbakanımız ile Japonya'dayken orada bir açıklama yaptı. Nükleer santrale ait ilk 2 ünitenin 8 milyar dolarlık bir katkıyla yapılacağını ve santral için 515 bin parça kullanılacağını söyledi. Sayın Bakanımız bunun belli bir kısmının da yerli katkıyla ve yerli bir teknoloji kullanılarak yapılacağını söyledi. Bizim de Valilik olarak nükleer santralin Sinop'a ne kadar fayda sağlayacağını araştırmamız lazım, bu nedenle şubat ayında yapacağımız çalıştayda Sinop'un önümüzdeki 10 yılını planlayacağız. Sinop Kalkınma Çalıştayında, önümüzdeki 10 yılı planlayan vizyon hazırlık çalışmaları yapacağız."

 

"Nükleer santralin Sinop'a getireceği ciddi bir ivme var" diyen Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bu çalıştayla sadece nükleerle gelen ivmeyle değil, Sinop'u turizm kenti, eğitim kenti, tarım kenti yapmak üzere ve bunlarla entegre olmuş şekilde kentsel dönüşüm ve kentsel altyapısını hazırlamak istiyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 5 masada konunun uzmanları tarafından çalışmalar yapılacak. Her masada başta akademisyen ve profesörler olmak üzere en az 25 kişi olacak. Bu çalıştayla Sinop özel endüstri bölgesi mi olur? Yani Sinop'a nükleerden dolayı maksimum fayda sağlanabilmesi için mevcut Osb bize yetmez. Yeni bir Osb veya özel endüstri bölgesi ilan edip ona yönelik özel teşvikler talep etmemiz lazım. Çalıştaya gelecek olan müsteşarlar ve Kalkınma Bakanımız da bunları ele alacaklar diye düşünüyorum." Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.