Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sinop Organize Sanayi’de “Katkı Payı” Tartışması

Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile iş yeri sahipleri arasında ‘katkı payı’ tartışması yaşanıyor. Katkı payı adı altında yüklü miktarda para istenmesi nedeniyle yetkililere tepki gösterildi.

Sinop Organize Sanayi’de “Katkı Payı” Tartışması
11 Ocak 2016 13:15

Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile iş yeri sahipleri arasında ‘katkı payı’ tartışması yaşanıyor. Katkı payı adı altında yüklü miktarda para istenmesi nedeniyle yetkililere tepki gösterildi. Esnaftan istenen miktar ise 200 bin TL.

Bu miktarın katkı payı adı altında istenmesinin sanayici esnafa “ Sinop’a gelme “demek gibi bir şey olduğunu belirten bazı işverenler “ Bu kadar yüklü miktar da para ile sanayici gider arsa satın alır. Sinop kalkınmada öncelikli illerden biri olduğu için buranın cazip hale getirilmesi gerekirken, katkı payı adı altında istenilen 200 bin TL gibi bir miktar ise sanayiciyi kibarca kovmak gibi bir şey olmuyor mu? “dediler. Bu kararın alınmasında Müteşebbis heyeti başkan vekili Kurtuluş Kaya’nın etkili olduğu belirtilerek, “ Ama esas heyet Başkanı Sayın Validir. Vali hanım bu katkı payı ile ilgili olarak yeni bir karar alınmasını ve miktarın azaltılmasını sağlayabilir.”diyerekten, Vali Yasemin Özata Çetinkaya’dan bu önemli soruna el atmasını istediler.

KAR YAĞDI BÖYLE OLDU YA YANGIN ÇIKSA?
Öte yandan Sinop Organize sanayi bölgesi (OSB) son yoğun kar yağışı sonucunda,7 iş yerinin çökmesi ve büyük maddi hasar meydana gelmesiyle Sinop’un gündemine oturmuştu.

OSB’nin başka sorunlar yaşadığı ile ilgili bilgilere de ulaştı.Örneğin 27 özel kuruluşunun bulunduğu ve yaklaşık 1.600 kişinin çalıştığı bölgede; sağlık hizmeti görecek birim yok,Cuma namazları ve 5 vakit ibadet için cami yok ve her şeyden önemlisi bir tane itfaiye aracı yok.

OSB de fabrikası bulunan bazı işverenler “ Bir kar bizi bu şekilde perişan etti ise Allah korusun bir yangın çıksa demek ki darmadağın olacağız. Burada kimyasal madde ile üretim yapan iş yerlerimiz mevcut bir kıvılcım alev topuna, topu da bölgeyi cehenneme çevirir. Buraya kesinlikle itfaiye şart.”diyerek, OSB’de itfaiye kurulması gerektiğini belirttiler.

Kaynak: halksesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.