Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Sinop Nükleer Çalışmaları Hızlandı

Sinop'ta kurulacak olan nükleer santral çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar kapsamında denizde araştırmalar başlatıldı.

Sinop Nükleer Çalışmaları Hızlandı
Aslan Özdemir
6 Ekim 2014 17:24

Sinop'ta kurulacak olan nükleer santral çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar kapsamında denizde araştırmalar başlatıldı.

Hayrettin Kaya

Sinop’a kurulacak olan Nükleer Santral’in çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Santral’in kurulacağı yerde sondaj çalışmaları yapılırken, RV Derinsu Araştırma Gemisi de ilimize gelerek denizde araştırmalara başladı.

Japonların Sinop’a yapacağı nükleer santralde çalışmalar hız kazandı. Bir yandan Nükleer Santral’in kurulacağı Akliman’ın İnceburun bölgesinde Japon mühendisler tarafından sondaj ve zemin çalışmaları gerçekleştirilirken diğer yandan da Karadeniz’in haritası çıkartılıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, Karadeniz'de ilk keşfini, nükleer santral için başlatmıştı. Depremsellik, akıntı ve sıcaklık analizlerini yapan gemi, Sinop'ta kurulacak nükleer santralin soğutma suyu için de araştırmalar yapmıştı.

RV DERİNSU  ARAŞTIRMA GEMİSİ SİNOP’TA
Nükleer Santral için Sinop ve çevresindeki denizde araştırmalar yapan TÜBİTAK Araştırma Gemisi’nin ardından RV Derinsu isimli araştırma gemisi de Sinop’ta araştırmalara başladı. Bilimsel inceleme ve araştırma gemisi RV Derinsu, hidrografik, jeofiziksel, jeoteknik, oşinografik ve çevresel deniz araştırmaları için Karadeniz’de çalışmalarını sürdürüyor. SON TEKNOLOJİ EKİPMANLA DONATILDI Derinsu Sualtı Mühendislik Firması tarafından hizmete alınan Bilimsel İnceleme ve Araştırma gemisi RV Derinsu, hidrografik, jeofiziksel, jeoteknik, oşinografik ve çevresel deniz araştırmaları konusunda son teknoloji ekipmanlar ile donatıldı. RV Derinsu bilimsel araştırma ve İnceleme gemisi hidrografik, jeofiziksel, jeoteknik, oşinografik ve çevresel araştırmalarda 3000 metre derinliğe kadar ölçümler yapabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.