Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Sinop Zafer Partisi İl Başkanı Fatih Şanlan: “Köyüne Geri Dön”

Zafer Partisi Sinop İl Başkanı Fatih Şanlan; “Zafer partisi köy okullarını tekrar açacak” dedi.

Sinop Zafer Partisi İl Başkanı Fatih Şanlan: “Köyüne Geri Dön”
8 Nisan 2023 12:29

Zafer Partisi Sinop İl Başkanı Fatih Şanlan, Köyüne geri dön sloganıyla açıklama yaptı.

Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de AK Parti iktidarı döneminde köyden şehre göç çok hızlı bir şekilde arttı. En temel sebeplerinden bir tanesi köy okullarının kapatılması, taşımacılık sistemi ile çocukların şehre getirilmesi oldu. Zamanla köylü şehir hayatına çocuklarının da alışmasıyla yaşadığı coğrafyayı terk edip şehirli olmaya karar verdi. Köy insanı üretmeyi bırakıp tüketim toplumuna girmiş oldu. Türkiye’de bugün ucuz et kuyrukları ucuz kıyma kuyrukları ucuz soğan, ucuz patates kuyrukları kısacası gıda krizi yaşanıyor. Ayşe, Fatma, Ali, Bayram köyünde tavuk yapıyor, koyun kuzu keçi yapıyor, etini de yumurtasını da sağlıyordu.

Bahçesinden maydanoz, marul biber, domates, patlıcan hiç eksik olmuyordu. İnsanların emekli maaşları ile yıllarca çalıştıkları sigorta ödedikleri ve nihayetinde emekli olup aldıkları ücret artık karnını doyurmaya bile yetmiyor. Her ne olursa olsun üretmeliyiz. Bir fidan dikmeli, bağ yapmalı, bahçe yapmalıyız. Bu şekilde kendimize yetebilir, bu şekilde çevremize yararlı olabiliriz. Üretmek, üretmek, üretmek zorundayız.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.