Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık’ta gerçekleştirildi

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu İlçelerde Yapılan Oturumlarla Sona Erdi

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık’ta gerçekleştirildi
Hayrettin Kaya
25 Ekim 2021 13:24

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu” Ayancık, Boyabat, Durağan ve Gerze ilçelerinde yapılan oturumlarla tamamlandı.

Aslan Özdemir

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık Programı, Ayancık Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Ayancık Kaymakamı İsmail PENDİK, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya TURAN, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Recep AYKAN, Kurum Müdürleri, Akademik ve İdari Personel ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya TURAN, Sinop ve ilçelerindeki kültürel ve tarihi dokunun canlı tutulması gerektiğini belirterek, “Bu değerlerin bilinmesi, korunması ve gelecek nesillere aktarılması, ancak bu alanda yapılan çalışmaların paylaşılması ve eserlerde yer alması ile mümkündür” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya TURAN konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitelerin görevlerinden biri de bulunduğu şehre değer katmak ve şehirle bütünleşen çalışmalara imza atmaktır. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana Sinop özelinde pek çok çalışma yürütmüş ve halen de yürütmeye devam etmektedir. Tarihi dokusu, kültürü ve turizm potansiyeli ile önemli bir konumda olan Sinop ve ilçelerinde böyle bir sempozyumun düzenlenmesi ile siz değerli katılımcıların sunacağı çok değerli bilimsel araştırmaların mevcut kaynaklara katkı sağlayacak olması son derece önem arz etmektedir.”

Programda Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA ile Ayancık Kaymakamı İsmail PENDİK de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kendilerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya TURAN tarafından plaket takdim edildi.

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık Programı, geçmişten günümüze ilçedeki kültür varlıklarını ve turizm potansiyelini konu alan bildirilerin sunulmasıyla tamamlandı.

SEMPOZYUM, SİNOP’UN KÜLTÜREL GEÇMİŞİNE VE TURİZM HEDEFLERİNE IŞIK TUTACAK

Dört gün boyunca hem Sinop il merkezinde hem de Ayancık, Boyabat, Durağan ve Gerze ilçelerinde gerçekleştirilen Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu’nda, Sinop’un sahip olduğu zenginlikleri ortaya koyan, tanıtım ve markalaşma stratejisine yönelik önerilerin bulunduğu ve sektörde karşılaşılan sorunların değerlendirildiği 105 bildiri sunuldu.

Sempozyum kapsamında sunulan bildiriler, Sinop Üniversitesi tarafından kitaplaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak. Yayımlanacak kitap, kısa, orta ve uzun vadede Sinop’un kültürel geçmişine ve turizm hedeflerine ışık tutacak.

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Ayancık'ta gerçekleştirildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.