Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sinop Doğa Turizmi Master Planı Ve Eylem Planı Tanıtıldı

Sinop İli Tabiat Uygulama Eylem Planı Değerlendirme Çalıştayı Vali Çetinkaya’nın başkanlığında yapıldı.

Sinop Doğa Turizmi  Master Planı Ve Eylem Planı Tanıtıldı
19 Haziran 2016 01:51

Sinop İli Tabiat Uygulama Eylem Planı Değerlendirme Çalıştayı Vali Çetinkaya’nın başkanlığında yapıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit’in açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından Sinop Valimiz Yasemin özata çetinkaya ise yaptığı konuşmasında; “İlimiz bir turizm ili olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Turizm, İlimizin son yıllarda sürekli göç veren bir İl olmaktan kurtulması anlamında da çok önemli bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Turizm değeri olarak Sinop’un çok farklı potansiyellerinden bahsedebiliriz. Sinop yedi bin yıllık tarihinden kaynaklanan tarihi eserleri bunun yanında eşsiz denizi ve kumsalları olan bir İlimiz. Ancak Sinop’u diğer illerden ayıran en önemli özelliği doğa turizmi ile ilgili potansiyelidir. Kültür ve Turizm Bakanlığımız 2023 stratejik planlarında da Sinop’u çevre illeri olan Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın’la birlikte ekoturizm odaklı turizm gelişim bölgesi içerisine almış ve Sinop’taki turizmin bu yönde gelişmesi doğrultusunda hedefi koymuştur. Bizlerde yerelde Bakanlığımızın bu vizyonuna uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda en önemli kuruluşumuz Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğümüz dür. Sinopta daha turizm hareketi başlamadan bu kurumlarımız Sinop’un doğa koruma alanlarını çok güzel şekilde tespit etmiş, sınırlarını belirlemiş, bu sınırlar içerisinde koruma amaçlı imar planları, gelişim planları, peyzaj projeleri tamamlanmış ve bu planlar doğrultusunda buraların turizm sektörüne kazandırılnası anlamında alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Bunların dışında halen İlimizdeki yeni koruma alanlarını belirleme çalışmaları da devam etmektedir. 5800 km² yüzölçümünün her bir metre karesi farklı bir doğal zenginliği barındıran bir İl’de yaşıyoruz ve bunun kıymetini Sinoplular ve Sinop’ta çalışanlar olarak biliyoruz. Sinop’un bu potansiyelinin ekonomik anlamda da hem İlimiz hem de ülkemize kazandırılması konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu anlamda bize destek veren tüm kuruluşlarımıza ve Sinoplu hemşehrilerimize de teşekkür ediyor, çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpay Tırıl’ın “Doğa Turizmi: kavramlar, görüşler, fırsatlar, tehditler” konulu sunumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kimyageri Funda Gürleyen Kuru’nun ” Sinop Tabiat Turizmi Master Planları Süreci” konulu sunumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sinop Şube Müdürlüğü Mühendisi Hicran Bayraktar Nalbantoglu’nun “Sinop İlinde Tabiat Turizmi Eylem Planlarında Gerçekleştirilmesi Öngörülen Faaliyetler (2016-2019)” konulu sunumularının ardından soru cevaplarla Sinop İli Tabiat Turizmi Master Planı Değerlendirmesi yapıldı. Toplantıya Vali Çetinkaya’nın yanı sıra Gerze Kaymakamı, Vali Yardımcısı V. Bülent Bayraktar, Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreter V. Mehmet Yüzer, İlçe Kaymakamları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri Katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.