Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop Çiftlik Ürünleri, Doğal Yumurtaları Halka Ulaştırıyor

Sinop’ta halka hizmet veren Sinop Çiftlik Ürünleri İşletmesi, doğal ürünleri Sinoplularla buluşturuyor.

Sinop Çiftlik Ürünleri, Doğal Yumurtaları Halka Ulaştırıyor
26 Şubat 2016 17:58

Emekli bir bürokrat müteşebbis tarafından işletilen Sinop Çiftlik Ürünleri, günlük taze bıldırcın yumurtasıyla, Sinop Halkına hizmet veriyor.

Sinop Çiftlik Ürünleri İşletmecisi Cemalettin Şanoğlu, “İşletmemiz tarafından kendi imalatı olan kuluçka makineleriyle üretilen bıldırcınlar, uygun koşullarda yetiştirilerek taze bıldırcın yumurtası elde ediliyor. Özellikle erkek bıldırcınlarla bir arada bulunduruldukları için, protein değeri daha da kaliteli hale getirilen taze bıldırcın yumurtasının faydaları saymakla bitmiyor.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları;
Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına göre yaklaşık 5 kat fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat daha fazla protein, 15 kat fazla B2 vitamini, 6 kat fazla B1 vitamini içeriyor ve Kütle olarak 5 bıldırcın yumurtası 1 tavuk yumurtasına tekabül ediyor. Bu müthiş bir orandır. Bıldırcın yumurtası faydaları üzerinde Avrupa ülkelerinde astım, öksürük, alerji gibi rahatsızlıkları iyileştirmek amacıyla çeşitli denemeler yapılıyor. Özellikle süt ve balla karıştırılan, doğal bir antibiyotik görevi gören bıldırcın yumurtası öksürük ve alerjiye iyi geliyor. Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında, hastaların ameliyat sonrası çabuk kendilerini toparlamalarında, kansızlık gibi sorunlar da etkilidir. Vitamin ve mineral değeri çok yüksek olan bu yumurtalar, bedeni dinçleştirmekte, afrodizyak özellikleri ile cinsel isteği arttırmaktadırlar.

  • Gastiritis, mide ülseri ve duodenal ülserin düzelmesine etki gösterir.
  • Hemoglobin düzeyini arttırarak ve toksinleri ve ağır metalleri kandan uzaklaştırarak anemi (kansızlık) tedavisine yardım edebilir.
  • Tüberküloz (verem), bronşiyal astım, diyabet ve damarsal gerginliğin tedavisine yardımcıdır.
  • Güçlü bir anti kanser etkiye sahiptir ve kanserojen gelişmeyi durdurmaya yardım eder.
  • Karaciğer, böbrekler ve safra kesesindeki taşların atılıp yok edilmesine yardım eder.
  • Kalp kasının güçlenmesine ve kan dolaşımının hızlanmasına yardım eder.
  • Hafızayı güçlendirir, beyin aktivitesini yükseltir ve sinir sistemini düzenleyebilir.
  • İmmun sistemi güçlendirerek, organların yaşlanmasını yavaşlatır.
  • Deri rengini düzeltip saçların gür ve parlak olmasını sağlar.

Önerilen Kullanım Şekli;

Bıldırcın yumurtasını çocukların rafadan (kayısı) tüketmesi tavsiye edilirken, yetişkinlerin öksürük ve alerjik hastalıklar için bıldırcın yumurtasını tüketimi bal ve biraz sütle tavsiye edilir. Bıldırcın yumurtasının bunun dışında tıpkı tavuk yumurtası gibi, haşlanabilir, salatalarda, mezelerde kullanılabilir, tavada pişirilebilir, sebzelerle birlikte tüketilebilir.“ dedi.

Kapalı Pazar Yerinin yan sokağında bulunan ve müşterilerin, kafeslerden kendi elleriyle taze bıldırcın yumurtası toplamasına izin verilen Sinop Çiftlik Ürünleri’nde, bıldırcın yumurtasının faydaları hakkında isteklilere bilgi veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.