Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop CHP Aday Adayı Metin Gürbüz

Sinop kamuoyunda son günlerde ismi önümüzdeki yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak geçen Metin Gürbüz açıklamalarda bulundu.

Sinop CHP Aday Adayı Metin Gürbüz
2 Temmuz 2013 19:34

Sinop kamuoyunda son günlerde ismi önümüzdeki yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak geçen Metin Gürbüz gazetemize konuştu.

Toplumsal, sosyal ve çevre ile ilgili bakış açısıyla kentimizde önemli bir isim olan, sivil toplum kuruluşlarında yıllardır görev alan, çözüm arayışları içerisinde, beyefendiliği ve cesaretli duruşuyla yakından tanınan Metin Gürbüz’ e konuyla ilgili görüşlerini sorduk.

Metin Gürbüz bakın süreçle ve projeleriyle ilgili neler söyledi?

“Başta Sinoplu hemşerilerimiz olmak üzere, Kentimizde yaşayan, ilimizin kent kültürü içselleştirmiş tüm yurttaşlarımıza beklenti ve eğilimlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim.

Bilindiği üzere ilimizin, toplumsal, sosyal ve ekonomik alanda sorunların çözümünde katılımcılık alanında noksanlıklar var. Bu sorunların bildik yöntemlerle yıllardır çözülemediğini maalesef yaşayarak görüyoruz. Kısaca aynı yöntemlerle farklı sonuçlar beklemek akıl ve bilimle bağdaşmıyor.

‘Oldu-bitti anlayışına karşıyız’

Bu durumda, ilimizde yeni bir yerel yönetim anlayışı ve programının geliştirilmesi kaçınılmaz olmuştu. Kentimizin sorunlarına ‘Ben yaptım oldu-bitti’ anlayışıyla, toplum önemsenmeyerek, paylaşılması gereken kararları halka sorup tartışmadan çözüm bulamazsınız. Bulsanız bile bu halkın beklediği çözüm olamaz.

Yerel yönetimler toplum ilişkileri bağlamında örnek verecek olursak, kentimizin geçim kaynaklarının başında balıkçılık geliyor. Balıkçılık ve Balıkçılarımız Kent kültürümüzün bir parçası ve üye sayıları 3 bin 700’ü bulan kooperatifleri var. Yıllardır sorunlarının çözülmesini ve muhatap alınmayı bekliyorlar.

Sporcularımızın ve spor camiasının da benzer sorunları var. Sinopspor un geldiği nokta kamuoyunun malumu. Örneğin, günün belirli saatlerinde Sinoplu hanımefendi ve beyefendilerin spor ve yürüyüş yaptıklarını görüyorum. Standartlarında bir yürüyüş ve spor parkuru neden yapılmasın?

Mezbahanemiz yok örneğin. Bu durum toplum sağlığı açısından çok önemli. Şehir mezarlığımızda içerisinde morg olan bir Gasil hane neden olmasın?

‘Kentin dinamiklerinden yararlanamıyoruz'

Kentimizi yetiştirdiği sanatçılar ve bilim insanları var. Dünyaca ünlü Karikatür sanatçısı Seyit SAATÇİ, Şair ve yazar Şirin ÖZBİLEN, Levent BEKTAŞ, Rahmi AYDIN gibi isimler var. Okan ALPAR, Aziz KONUKMAN, Melih GÖRGÜN gibi akademisyen bilim insanları var. Daha niceleri var. Bu isimler Kent kültürümüzün, kimliğimizin aydın unsurları. Maalesef bu dinamiklerden faydalanamıyoruz. Biran önce irtibata geçilmeli diye düşünüyorum.

Bu örnekleri daha çok sıralayabiliriz.

Önümüzdeki dönemde, halkımızın, demokratik kitle örgütlerinin, kooperatiflerin, emek örgütlerinin, kısaca seçmenin değişim isteği iyi değerlendirilmeli, adayların keyfi davranmayan, halkın ve örgütlü toplum kesimlerinin yabancısı olmayan, mensubu olduğu camia ile kolektif çalışabilen bununla beraber parti disiplinini ve parti programını de gözeten ve kendisini buna bağlı hissederek toplumla iç içe, toplumsal sorunları içselleştirmiş kişiler olması yaşamsal önemdedir.

Bu sorunların çözümü, toplumcu, sosyal ve halkçı yerel yönetim anlayışı ve programı sayesinde olacaktır. Bu vesile ile eklemek istediklerim ki zamanı geldiğinde sorunların tanımı ve bunların çözümüne yönelik detaylı önerilerimizi başta siz Basın Mensupları ve Kent sakinleri ile paylaşmayı planladık”

Sayın Metin Gürbüz ile kente dair sorunlar ve çözüm yolları ile önümüzdeki Yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı muhtemel aday adaylığı ile ilgili “ilk”  görüşlerini aldık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.