Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Şimdi Tam Demokrasi.. Şimdi Daha Güçlü Parlamenter Demokrasi

Şimdi Tam Demokrasi.. Şimdi Daha Güçlü Parlamenter Demokrasi
18 Temmuz 2016 12:05

Şimdi Tam Demokrasi.. Şimdi Daha Güçlü Parlamenter Demokrasi

AKP’nin yıllardır süren gerici, baskıcı, Cumhuriyet ile kavgalı zihniyetine hep karşı çıktık. AKP Gericiliğine karşı çıktığımız gibi Sivil ya da askeri cunta girişimlerine de karşı çıktık; Ortadoğu yanarken, İŞİD terörü Suriye’yi, Irak’ı, Yurdumuzu, Avrupa’yı kana bularken, Türkiye 15 Temmuz gecesi uçurumun eşiğinden döndü.

Türkiye’nin kurtuluşu; toplumsal kesimleri, siyasi partileri, üniversiteleri, aydınları, medyayı baskı altına alıp susturmak değil, tam demokrasiyle mümkündür.

Bizler geçmişte çok acılar çektik. Artık bu ülke darbelerle anılmamalıdır. Demokrasi üzerinde hiçbir vesayet kabul edilemez. Demokrasi iktidara ulaşmak için bir araç değil, Amaç olmalıdır! Sadece askeri darbeler değil, Parlamenter Sisteme yönelik tüm müdahalelerin bir daha yaşanmaması için tüm tedbirler alınmalıdır.

Bundan böyle hiçbir kurum, hiçbir kimse Anayasayı çiğnemeye, “fiili durum oluştu” diyerek Anayasayı kılıfına uydurmaya kalkışmamalıdır.

Türkiye’nin kurtuluşu tek adam diktasında değil, Parlamenter demokrasidedir. Türkiye’nin kurtuluşu, komşu ülkelerin sorunlarını Türkiye’ye taşıyarak, İŞİD’e destek vererek değil; Cumhuriyet’in kurucu değerlerine, Laikliğe, Atatürk İlke ve Devrimlerine sarılmakla mümkündür.

Şimdi Devleti yönetenlerin, iktidar sahiplerinin tarihsel sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor. 15-16 Temmuz gecesi yaşanan bazı olaylar gösterdi ki, Türkiye’yi yakın gelecekte bekleyen en büyük tehlike, Ortadoğu’yu yakan yıkan İŞİD ve Radikal dinci örgütlerin tehdididir.

Devleti yönetenleri, AKP İktidarını; Hukukun Bağımsızlığını sağlamaya, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmeye, toplumsal taleplere kulak vermeye, doğayı çevreyi rant için talana son vermeye, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmeye, Sendikal hak ve özgürlükleri genişletmeye, Üniversitelerimizi özgürleştirmeye, Milli eğitimin yeniden Cumhuriyet’in kurucu değerlerine, laikliğe uygun bir modele dönüştürülmesi için ivedilikle yapısal önlemler almaya davet ediyorum.

Unutmayalım; Yurttaşlarımızın seçeneği askeri darbe ya da tek adam diktatörlüğü değildir! Kurtuluş, örgütlü mücadeleyle kendi ellerimizdedir. Yurttaşlarımızın tek seçeneği ve kurtuluşu gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye’dir. Bu acıların bir daha yaşanmaması için daha güçlü Demokrasi… Hemen şimdi..

Mustafa Moroğlu

CHP Parti Meclisi Üyesi

24. Dönem CHP İzmir Milletvekili

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.