Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sigorta Teşviği Geri Geldi

Teşvik kararı; Sinop ile birlikte bazı illerde 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 31. 12. 2017 tarihine kadar yürürlüğe girdi.

Sigorta Teşviği Geri Geldi
Aslan Özdemir
15 Temmuz 2013 11:40

Bakanlar Kurulu malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde beş puanlık prim teşvikine ek olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere altı puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak yerleri belirledi.

Hayrettin Kaya

Bozcaada-Gökçeada ve ilçeleri Şırnak, Hakkari, Batman gibi illerle birlikte en uzun süreli olarak beş yıl teşvikten yararlanacak yerler arasına alındı.

Bakanlar Kurulu'nun Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, ilave puan uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak belirlenen yerlerde sigorta primi işveren hissesi teşviki uygulanmak suretiyle üretim ve istihdam imkanlarının artırılması amaçlanıyor.

Karar 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait işyerlerini kapsıyor.

İlave sigorta primi teşvik oranı ve uygulama süresinden yararlanacak özel sektör işyerlerine halen 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında uygulanan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde beş puanlık prim teşvikine ilave olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere altı puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak.

Bu karar kapsamındaki teşvik Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak'ta faaliyet gösteren işyerleri için 31.12.2016 tarihine kadar uygulanacak.

Sinop, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Tokat, Tunceli, Yozgat'ta faaliyet gösteren işyerleri için 31.12.2017 tarihine kadar uygulama yapılacak.

Uygulama Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ve ilçelerinde faaliyet gösteren işyerleri için ise 31.12.2018 tarihine kadar geçerli olacak.

Karar 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.