Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Sazlı- Akbaş Festivali Sinop’a Damgasını Vurdu

Sazlı- Akbaş Festivali Sinop’a Damgasını Vurdu
7 Temmuz 2016 15:45

    Geleneksel hale gelen ve köyde şenlik havasında kutlanan festival bu yılda yine aynı coşku ve heyecanla gerçekleşti.         
İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan ardından kuran dinletisiyle devam eden festival minik güreşçilerle start aldı.
    Herkesin doyasıya eğlendiği festivalde Keşkekler dağıtıldı, güreşler yapıldı, ses sanatçıları şarkılarıyla coşturdu festivalde güreş ağaları kıran kırana mücadele etti.     
     Festivale Ak parti Sinop milletvekili Nazım Maviş , Garnizon Komutan Yardımcısı Yarbay Temel Çetinkaya, Ak parti Sinop il başkanı Ali Çöpçü, İl genel meclisi başkanı Şükrü Gündoğdu, 25. Dönem Ak parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Muhtarlar,çok sayıda ünlü iş adamı ve vatandaş katıldı.      
Göllü folklor ekibi tarafından sergilenen halk oyunu gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi.
AĞALIK YARIŞI KIRAN KIRANA!!
    Cazgır Kemal Karga ve Cazgır Necmettin Kırbıyık’ın sunumuyla gerçekleşen Geleneksel hale gelen ve güreşlerin olmazsa olmazı olan ağalık yarışları bu yılda gümbür gümbür gerçekleşti.
    Geçtiğimiz yıl keşkek ağalığını 10 bin TL’ye Fazlı Öztürk abisi Sebahattin Öztürk’e ağalığını hediye etmişti. Güreş ağalığını ise  19 bin TL’ye Rosa Mermer Granit’in sahibi Kastamonulu iş adamı Ceyhun Güldür almıştı.
    Bu yıl Keşkek ağalığı 7 bin 500 tl’ye Bayram Oral tarafından devir alınırken, Güreş ağalığı ise 10 bin tl’ye Davut Atalay tarafından alındı. Güreş ağası Atalay’a bir adet koç hediye edildi.
Davut Atalay ise kendilerine hediye edilen koçu güvenliklerini sağlayan Kabalı 
jandarma karakoluna hediye etti.
HERKES KEŞKEĞE DOYDU
    Kazan kazan keşkeklerin kaynadığı Sazlı- Akbaş’ta keşkek kazanları 25. Dönem Ak parti sinop Milletvekili Cengiz Tokmak,  Sazlı- Akbaş Dernek Başkanı Ali Dönmez ve iş adamları tarafından açıldı.
Yüzlerce kişinin katıldığı  festivalde keşkekler herkese bol bol dağıtıldı.
Keşkeğin tadına doyamayan vatandaşlar yanlarında getirdikleri kaplarla evlerine keşkek götürme fırsatı buldular.
ALKIŞLARIN SAHİBİ DÖNMEZ OLDU..
    Geleneksel hale getirilen keşkek festivalini büyük bir özveriyle düzenleyen büyük bir fedakarlık örneği sergileyen Sazlı- Akbaş Dernek Başkanı Ali Dönmez yine tam not aldı.
Fedakarlığı ve çalışkanlığından ötürü Dernek Başkanı Ali Dönmez davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
Ali Dönmez yapmış olduğu açıklamada;Bayramın ikinci gününde geleneksel hale getirdiğimiz keşkek festivalimizi dolu dolu gerçekleştirdik.
Ve kazasız belasız sona erdirdik katılımlarından dolayı protkol üyelerimize ve kıymetli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.
    Gerçekten uzun zamandan beri hazırlanarak bugün burada bu festivali gerçekleştirdik, Çok fazla emek var, Biz buraya geldiğimiz ilk günden itibaren buralara bakıyorum da o gün yalnız başımıza geldiğimiz yere bugün torunlarımız ile birlikte geldik, şurada bir çim üzerinde yaptığımız güreşleri bugün buralara taşıdık, bu başarıdan ötürü bizlere emeği geçen tüm Valilerimize, Spor il Müdürlerimize, Dernek üyelerimize, ağalarımıza teşekkür ediyorum. Sazlı Akbaşın bayramı bugündür, destekleyen gelen herekse çok teşekkür ediyorum.
    Ben doğduğum büyüdüğüm topraklar için elimden gelen herşeyin en fazlasını yapmaya hazırım, ve elimden gelen tüm gayreti gösteriyorum yollarımızı yaptırdık, köyümüzü güzelleştiriyoruz sürekli bir yenilik ekliyoruz Allahım sağlık verdiği sürece ben köyüm için mücadele vermeye devam edeceğim ve her yıl güreşlerimize bir yenisini ekleyerek dahada güzelleştireceğim dedi.
Festivale gelen vatandaşlar ise yapmış olduğu açıklamada;Allah Ali Dönmez’den razı olsun o olmasa bu güreşler olmazdı, gerçekten onun sayesinde bu birlik beraberlikler oluyor. Köyümüzde tüm vatandaşlar olarak bir araya geliyoruz.
    Hem güreşleri izliyoruz hem keşkeğimizi yiyoruz hemde yaşam şartlarından hayatın koşturmacasından görüşemediğimiz akrabalarımızla, köylülerimizde burada görüşme imkanı buluyoruz.
Köyümüz Ali Dönmez sayesinde günden güne dahada güzelleşiyor.
    Camimiz var, Yollarımız var, Suyumuz var allahım başımızdan eksik etmesin tüm köylerdeki etkinliklerden güzel oldu, bayramı çifte yaşadık.
    Ali Dönmezi rabbim başımızdan eksik etmesin çok mücadele veriyor, çok çalışıyor, ve birçok insanın kahrını çekiyor. Bütün kötülüklere karşı dimdik köyü için ayakta duruyor, sürekli köyümüze yenilikler getirmek istiyor Bizler onun hep arkasındayız, bizler doğrunun arkasındayız rabbim kötülere fırsat vermesin dedi. 
    Güreşlerde hem minikler, hemde büyükler büyük mücadele verdi. Bazı minikler güreşlerde yaralandı, bazıları ise yenilgiyi hazmedemeyip gözyaşlarına boğuldu.  Yaralanan güreşçilere ilk müdahaleyi alanda bulunan sağlıkçılar yaptı. 
    Zorlu geçen mücadelelerde güreşçiler çimende kıyasıya mücadele ederken aileleri ise dualarıyla destek verdi. Büyük bir coşkuyla devam eden eğlence ilerleyen saatlere kadar devam etti .     
    Güreşlerin 
devamında Gurbetçi Ali, Cengiz Yolalan, Nuri Çetinkaya, Ali Osman Çavdar tarafından konser verildi.
    Ayrıca Program boyunca dur durak bilmeden çalışan her yere yetişen gönüllü görevli Şahin Yaprak ise vatandaşlardan tam not aldı.
Kaynak:Flashaber/Nazire ŞEN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.