Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Sarısoy; “Sel Afetini Tekrar Yaşamayalım” Dedi

Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mukaddem Sarısoy yaptığı açıklamada “Ayancık’a sahip çıkalım, sel felaketini tekrar yaşamayalım dedi.

Sarısoy; “Sel Afetini Tekrar Yaşamayalım” Dedi
Hayrettin Kaya
21 Mart 2023 21:47

2021 yılında ilçemizde yaşanan sel afetinin izlerini hatırlatan Sarısoy yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Aslan Özdemir

“İlçemizde 11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketini yaşadık ve can kayıplarımız oldu. Konutlarımız, yollarımız, iş yerlerimiz, sanayimiz, açık pazar yerimiz, kanalizasyon arıtma tesisimiz, araçlarımız ve köprülerimiz yıkıldı. En önemlisi halkımız büyük bedeller ödedi.”

AYANCIK ÇAYI HIRÇIN ÇAY OLARAK GEÇİYOR

“Ayancık çayı kayıtlarda hırçın çay olarak geçer ne zaman taşacağı belli olmaz. Bunun böyle olduğunu acı şekilde yaşayarak fazlasıyla gördük.

Selde Ayancık çayının etrafındaki setler büyük oranda yıkıldığından ve yıkılan setler iki yıl olduğu halde yapılmadığından sel baskınlarında ilçemiz eskiye göre daha korumasızdır.
Aşırı yağışlarda sel felaketinin tekrar yaşanmaması için Ayancık çay yatağının ıslahın yapılarak genişletilmesi ve talve kotunun altına düşülmeden derinleştirilmesi gerekir.”

ÇAY YATAĞI DARALTILMAKTA

“Günümüzde yapılan ise tam tersidir, Pazarcık mevkide öğrenci yurdunun alt kısmından başlayıp Hastanenin karşısına gelen yere kadar çay yatağı yaklaşık 25-30 metre kadar daraltılmaktadır.
Sel felaketinde gördük ki aşırı yağış nedeniyle oluşan su taşkınlığı çay yatağına sığmadı ve yıkıma sebep oldu.

Dere denizle buluşur siz engelleseniz de buluşur ama biz felaketi yaşarız. Halkımıza ve yetkililere çağrımız Ayancık’a sahip çıkalım aynı felaketi tekrar yaşamayalım.”

Sarısoy; "Sel Afetini Tekrar Yaşamayalım" Dedi

Sarısoy; "Sel Afetini Tekrar Yaşamayalım" Dedi

Sarısoy; "Sel Afetini Tekrar Yaşamayalım" Dedi

YORUMLAR

  1. Selzadeler dedi ki:

    Görüldüğü gibi çaylarda malzeme bayağı fazla..bugünlerde olabilecek bir yağışın arkasında tekrar bir felaket meydana gelebilir.oradaki malzeme suyun önünü tekrar tıkayabilir..çayın daraltılması ne anlama geliyor?çayın akışı saglanmaliki su aksın gitsin..ikisu tarafindan gelipte pazarcıkta neden çay daraltılmış diye sormak geliyor insanın aklina..orada rantmı var ki diye sorasımız geliyor