Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sarısoy Binali Yıldırım’a teşekkür etti

Sarısoy Binali Yıldırım’a teşekkür etti
Aslan Özdemir
3 Eylül 2021 14:02

CHP’li Sinop İl Genel Meclis Üyesi Ozan Sarısoy’dan eski Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür: “Binali Yıldırım helikopterleri göndermeseydi Ayancık’ta daha büyük can kaybı olurdu” .

Hayrettin Kaya

Sinop İl Genel Meclisi Eylül ayı oturumları Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu başkanlığında başladı.

5 gün sürecek olan Sinop İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk oturumu yapıldı. Açılış ve yoklama ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yaşanan sel felaketi dolayısıyla yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine sabır ve bölge halkına da ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

Devletin daha afetin ilk saatlerinden itibaren tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu belirten Üçüncüoğlu, yaraların sarılmaya devam ettiğini kaydetti. Bölgeyi ziyaret eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile tüm bakan, milletvekilleri, bürokrat, belediye başkanları, bölgede seferberlik başlatan tüm belediye, kurum ve kuruluşlarına teşekkür eden Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, afetin ilk günlerinden itibaren bölgede bizzat bulunan ve halkın büyük teveccühünü kazanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu’na da şükranlarını sundu.

CHP’Lİ ÜYEDEN BİNALİ YILDIRIM’A TEŞEKKÜR
Daha sonra CHP grubu adına gündem dışı söz alan Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, afetin ilk gününden itibaren devletin tüm kurum ve kuruluşları ile bölgede bulunduğunu belirterek devletin gücünü hissettiklerini söyledi.
Afet bölgesinde bulunan tüm belediyeler ile kurum ve kuruluşlara da şükranlarını sunan Ozan Sarısoy, afetin ilk saatlerinde ulaştığı Binali Yıldırım’ın bölgeye 15 dakika gibi bir kısa sürede helikopter gönderdiğini belirterek, bu noktada ilçe halkı adına Yıldırım’a teşekkür etti.

SEL ANI ÇOK KORKUNÇTU
Sel anında Ayancıklıların çok korktuğunu belirten Ozan Sarısoy; “Ayancık’ta yaşayan biri olarak o anlarda ölümü hissettik. Çok korkunçtu. Sesi bile insanı ürkütüyordu. Herkes elinden geleni yaptı. Devletin varlığını bizzat hissettik. Herkes canla başla çalıştı. Ölenlere rahmet diliyorum. Hala 6 kaybımız var. İnşallah en kısa zamanda onlarda bulunur. Bu dönemde bizlere yardımcı olan siyasi parti ayırmaksızın sayın genel başkanlara, bakanlara, milletvekillerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, jandarmaya, emniyete, STK’lara, işadamlarına, belediyelere ve yardımsever vatandaşlarımıza Ayancıklılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

HELİKOPTERLER GELMESE CAN KAYBI DAHA FAZLA OLURDU
Helikopterler sayesinde daha fazla can kaybının önüne geçildiğini dile getiren Sarısoy, “Sabahın ilk saatlerinde Babaçay’da çatıda bekleyen insanlar feryat figan ederken, sayın Binali Yıldırım’a ulaştım. Binali beyle görüştük, bölgenin görüntü ve fotoğraflarını attım kendisine. Birazda beni teselli etmeye çalıştı, ‘panik yapma 15 dakika sonra helikopterler orada’ dedi. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. 15 dakika gibi kısa bir sürede helikopterler geldi. Eğer helikopterler gelmemiş olsa, can kaybı gerçekten çok yüksek olurdu.

ULAŞTIRMA BAKANIYLA ABİ KARDEŞ OLDUK
Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Adil Karaismaioğlu ilk günden bu yana ayaklarında çizmeyle bölgeyi karış karış gezdi. Kendisiyle adeta abi kardeş olduk. Samimiyeti ve çalışkanlığına ayrıca kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Sarısoy, ayrıca Sinop milletvekilleri Nazım Maviş, Barış Karadeniz, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile meclis üyelerine teşekkür etti.

AYANCIK’IN TALEPLERİ
Konuşmasında Ayancık ilçesinin taleplerini de dile getiren CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük sanayi sitesi büyük hasar aldı. Yaklaşık 15 dükkan içindeki malzemelerle yok oldu. Yeni sanayinin yapılacağı Aşağıköy altındaki 110 dönümlük alanın acilen sanayi bölgesi ilan edilip kamulaştırılması gerekiyor.

BELEDİYENİN BÜYÜK ZARARI VAR
Felaketten büyük çaplı etkilenen Ayancık Belediyesinin 100 milyonun üzerinde bir hasarı ve zararı var. Tamamen alt yapı, kanalizasyon, yağmur şebeke, su hatları tamamen mahvolmuş durumda.

ÇAMUR VE MİL ÇEKEN VİDANJÖRE İHTİYAÇ VAR
Yeşil alanlar, pazar yeri tamamen gitti. Ayancık Belediyesi’ne acilen kalıcı çamur ve mil çeken vidanjör gelmeli. Çünkü çamur ve mil insan gücüyle çıkacak gibi değil. Bu konuda devletimize güveniyoruz.

NAKLİYECİLERİMİZ ENDİŞELİ
Nakliyecilerimizin de sıkıntıları var. Bazı nakliyecilerimizin kamyonları da sele kapıldı gitti, çalışamaz durumdalar.  Ayancık’ta ki tomruk deposundaki tomruklar denize ulaştığı için toplanan tomruklar Erfelek Hamidiye deposuna götürülüyor. Hamidiye deposunun alanı sınırlı. Bizim nakliyecilerimiz bunu şu anda çekemiyor. Bizden istedikleri Ayancık eski kereste farikasının bulunduğu alana 12’inci aya kadar geçici olarak bir tomruk deposu oluşturulması ve denizden çıkan tomrukların orada toplanması isteniyor.

AYANCIK EKONOMİSİNİN CAN DAMARI ORMAN
Ayrıca nakliyeciler tomruk deposunun daha güvenli bir yerde tüm tedbirlerin alınarak Ayancık’ta kalmasını istiyor. Ayancık ekonomisinin olmazsa olmazı orman, tomruk, nakliyeci ve sanayicilerdir. Bu bizim geçim kaynağımızdır. Tomruk deposunu bizden alırsanız, bu hiç bir şey ifade etmez.

DSİ’YE KİMSE MÜDAHALE ETMESİN
Ayrıca Devlet Su İşleri’ne (DSİ) kimse siyasi baskı yapmasın. DSİ Ayancık çayında bilimsel olarak ne yapması gerekiyorsa, onu yapsın. Nereyi yıkması gerekiyorsa yıksın. Nereyi düzeltmesi gerekiyorsa düzeltsin. DSİ rahat çalışabilsin ki, bir daha böyle bir afetle karşı karşıya kalmayalım”

GENÇLER İÇİN İSTİHDAM TALEBİ 
Sinop İl Genel Meclisinin CHP’li Ayancık Meclis Üyesi Ozan Sarısoy, selde ailesini, iş yerlerini, evlerini kaybeden ve sayıları 15’i geçmeyen gençler olduğunu ve bu gençler için devletten istihdam imkanı beklediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Özçelik’te yaptığı konuşmada, yaşanan afet ardından yaraların sarıldığını belirterek, ölenlere rahmet, ilçe halkına da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Özçelik ayrıca, av yasağının sona ermesiyle denize açılan Sinoplu balıkçılara hayırlı bir sezon geçirmesini istedi. Özçelik ayrıca konuşmasında Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Sarısoy Binali Yıldırım'a teşekkür etti

Sarısoy Binali Yıldırım'a teşekkür etti

Sarısoy Binali Yıldırım'a teşekkür etti

Sarısoy Binali Yıldırım'a teşekkür etti

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.