Dolar 32,3989
Euro 34,7712
Altın 2.435,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı

Sanık ve ailesi mahkeme duruşmasına katıldı. Aile, mahkeme salonunda bekleyiş içinde. Duruşma süreci nasıl sonuçlanacak merakla bekleniyor.

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı
12 Mart 2024 13:12

SANIK VE AİLESİ DURUŞMAYA KATILDI

SANIK VE AİLESİ DURUŞMAYA KATILDI

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4’üncü duruşmaya, tutuklu sanık Seçil Çiftçi ile tutuksuz yargılanan babası Cemal Çiftçi katıldı. Semih Sevim’in ailesi ve avukatları da duruşmaya iştirak etti.

ADLİ TIP KURUMU RAPORU AÇIKLANDI

ADLİ TIP KURUMU RAPORU AÇIKLANDI

Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunun ulaştığını belirtti. Raporda, maktulün zehirlenerek öldüğüne dair tıbbi delillerin bulunmadığı, yaralanmalarının boğma öncesinde meydana getirildiği ve ölümünün boğmaya bağlı olduğu vurgulandı.

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı

“Kafasının arkasına önce viski şişesiyle vurmuştum. Ancak herhangi bir şekilde etkilenmedi. Elinde bıçak olduğu için bu defa sopayla birkaç kez kendisine vurdum. Sağ kolundaki yaralanmalar muhtemelen bu sırada oluşmuştur. Aynı zamanda kurtulmak için kafasına ve başka yerlerine de sopayla vurdum. Darbe almasına rağmen etkilenmeyip tekrar kalkmaya çalıştı. Boğma olayına ilişkin olarak da sadece o anda yerde bulduğum külotlu çorap ile kollarını bağlamak istedim. O anda boğazına nasıl geldiğini hatırlamıyorum. Olay sebebiyle çok pişmanım”

“Eylemi tek başıma yaptım. Yanımda kimse yoktu. Yalnız yaşayan bir insanım. Deliller ortadadır, tahliyemi istiyorum”

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı

“Birden fazla kişi tarafından planlanarak canavarca öldürülmüştür. Her iki sanığın da en üst hadden cezalandırılmasını, Seçil’in tutukluğunun devamını, sanık Cemal Çiftçi’nin tutuklanmasını talep ediyoruz”

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı

  • Sanık avukatı Onur Kemal, meşru müdafaa koşullarının oluştuğunu ve tahliye talep ettiklerini belirtti.
  • Şikayetçi Sevgi Arslan, her iki sanığın da cezalandırılmasını talep etti.
  • Şikayetçi avukatı Selman Ok, maktulün acımasızca darp edildiğini ve canavarca öldürüldüğünü belirterek en üst hadden cezalandırılmasını talep etti.

Baba Cemal Çiftçi olayla ilgisinin olmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, mütalaanın hazırlanması için dosyayı duruşma savcısına gönderilmesine ve sanık Seçil Çiftçi’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlanan iddianamede, Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi’nin tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

Sanık ve Ailesi Duruşmaya Katıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.