Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sanatçı Hüseyin Altın vefat etti

Arabesk müzik sanatçısı Hüseyin Altın, yüksekten düşme nedeniyle götürüldüğü Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesinde vefat etti.

Sanatçı Hüseyin Altın vefat etti
24 Temmuz 2016 10:12

Şair Ahmet Selçuk İlkan, Hüseyin Altın’ın çok değerli bir dostu olduğunu ve vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu aktararak, “Hüseyin Altın, arabesk müzik dünyamızın önemli değerlerinden biriydi. Onlarca albümü olan ve çok fazla hayranı olan bir insandı. Vefatı o bakımdan beni oldukça üzdü.” dedi.

İlkan, Altın’la yıllarca beraber çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Son günlerde rahatsız olduğunu duydum. Genç yaşta hayatının sona ermesi biz sevenlerini çok etkiledi. O her şeyin ötesinde büyük bir özlemle anılacak değerli bir sanatçıydı. Her sanatçı gibi o da hatıralarıyla anılacak.”

Türk Halk Müziği Sanatçısı Onur Akay da arabesk dünyasının dev bir ismi kaybettiğini söyleyerek, “80’li yılların arabesk yıldızıydı. ‘Neden saçların beyazlamış arkadaş’ gibi kendisini efsaneleştirmiş pek çok şarkısı vardı. Ayrıca ben onu ilk çocuk sanatçımız olarak da biliyorum.” diye konuştu.

Evinin balkonundan düştüğü öğrenilen Hüseyin Altın, yarın Beyoğlu Sütlüce Mezarlığında defnedilecek.

HÜSEYİN ALTIN

1 Nisan 1958’de Erzurum’da doğan evli ve üç çocuk babası olan Altın, Türkiye’de ilk çocuk sanatçı olarak biliniyor.

“Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş”, “Dargınım” ve “Hasret Akşamları” adlı parçalarıyla bilinen sanatçı, “Şerefimle Yaşarım”, “Hor Görme Garibi”, “Aşk Sürgünü”, “Gecelerin Adamı” ve “Kadersizler” gibi filmlerde rol almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.