Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Samsung Galaxy s7 Teknik Özellikleri neler?

Samsung Galaxy s7 Teknik Özellikleri hakkında ortaya çıkan bilgiler şaşırtıcı oldu.

Samsung Galaxy s7 Teknik Özellikleri neler?
18 Ocak 2016 23:28

Samsung Galaxy s7 Teknik Özellikleri hakkında ortaya çıkan bilgiler şaşırtıcı oldu.

Akıllı cihazlardaki pil ömrünü artırmak adına çalışmalar yaptığı bilinen Samsung, bu alanda yaptığı deneyler ve araştırmalar sonucunda yeni bir teknoloji geliştirerek pil ömrünü 2 katına çıkararak 21 saat dayanıklı piller üretmeyi hedefliyor.

Bu amaç doğrultusunda silikon bazlı anottan yararlanan Güney Kore merkezli teknoloji devi, pilin üzerine ince bir tabaka halinde grafen yerleştirilerek pilin kullanım ömrünü uzatmayı planlıyor.

Araştırmacıların gözlemlerine göre şu anda 12 saat kullanılan akıllı telefonlar bu yeni pil teknolojisi sayesinde 21 saat kullanılabilecek.

Ancak hala Ar-Ge aşamasında olan bu teknolojiyi yakın zamanda Samsung cihazlarda görmek pek mümkün görünmüyor.

Deneylerin başarılı sonuç vermesi durumunda önümüzdeki yıllarda kullanıma girebileceği belirtilen bu teknolojinin Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S7‘de karşımıza çıkabileceği belirtiliyor.

Samsung yeni amiral gemisiyle pazarda ki konumunu korumak istiyor.Galaxy S6 modeliyle ciddi satış rakamlarına ulaşan şirket bu başarısını S7 modeliyle güçlendirmeyi hedefliyor. 2015 yılının Eylül ayında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S7 için bir çok teknik özellik iddiası gündeme geldi. Dış basında yer alan haberlere göre Galaxy S7’nin teknik özellikleri kullanıcıları büyüleyecek.

SAMSUNG GALAXY S7 ne zaman çıkacak TEKNİK ÖZELLİKLERİ!

1- Kamera: Galaxy S6’nın F/1.9 diyafram açıklığına sahip 16MP’lik kamerası etkileyici görünüyor. 4K Ultra HD video kaydı gerçekleştiren kamera aynı zaman Optik Görüntü Sabitleme teknolojisine sahip. Galaxy S7’de kullanılacak kamera Sony tarafından gelişmelere bağlı. Samsung akıllı telefonlarda genellikle Sony üretimi sensörler kullanıyor. Galaxy Note 5’te yer alacak sensör büyük olasılıkla Galaxy S7’nin de kamerasını oluşturacak.

2- Tasarım: Galaxy S5’ten Galaxy S6’ya geçişte tasarım noktasında ciddi bir değişimden söz etmek mümkün. Galaxy S serisi Galaxy S6’yla birlikte daha özel görünmeye başladı. Galaxy S7’de ise tasarımın büyük oranda değişmesi bekleniyor. İlk gelen tepkilere bakıldığında kullanıcıların Galaxy S6 tasarımını sevdiğini görüyoruz.

3- VR entegrasyonu: Eğer sanal gerçeklik gözlüklerini sevdiyseniz Samsung’un bundan sonraki süreçte tanıtımlarını sürdüreceğini söyleyebiliriz. Bu kategoriye ciddi yatırımlar gerçekleştiren Samsung, Galaxy S7’yle birlikte yeni bir Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü duyuracaktır ve Samsung’un önümüzdeki yıl bu alanda önemli bir sıçrama gerçekleştirmesi bekleniyor.

4- UHD ve esnek ekran: Samsung’un geçtiğimiz günlerde düzenlenen Analist Günü etkinliklerinde yayınlanan bir slayt, Güney Koreli firmanın bu yıl Ultra HD ekrana geçiş yapacağını göstermişti. Eğer bir eksilik olmazsa Galaxy Note 5’te Ultra-HD (3840 × 2160 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED ekran göreceğiz. Bu ekran çözünürlüğü Galaxy S7’de de yer alacaktır. Galaxy S7’de ayrıca esnek ekran kullanımı gündemde. Samsung’un ileri ekran teknolojisi ve son günlerde bu yöndeki çalışmaları artırması Galaxy S7’de esnek ekran kullanılacağı ihtimalini güçlendiriyor. Samsung Galaxy S7 özellikleri ne zaman çıkacak işte beklenenler…

 

5- USB-C Google’ın gelecek Andrid cihazlarda ve Chromebook’larda USB-C standart konektör olmaya hazırlanıyor. Galaxy S7 de USB-C özelliğine sahip ilk telefonlardan biri olabilir. Bu giriş sayesinde kablolu bağlantılar tek bir noktadan kontrol edilebilecek.

Samsung Galaxy S7 Ne Zaman Çıkacak?

Samsung’un Galaxy S7 modelini önümüzdeki Eylül ayında tanıtması bekleniyor. S6 modeliyle ciddi rakamlara ulaşan şirket S7’nin üretimi için hazırlıkları hızlandırdı. 3 Eylül tarihinde tanıtılması beklenen cihazın hangi tarihte satışa sunulacağı hakkında kesin bir tarih yer almıyor.

Samsung, uzun zamandır beklenen yeni telefonu Galaxy A8’i resmi olarak duyurdu. Defalarca internete sızan telefonun özelliklerinde ve tasarımında, bizi şaşırtan fazla bir detay yok.

 

Telefonda 64-bit Snapdragon 615 işlemciye ve 2 GB RAM’e yer verilmiş. 5.7 inç’lik büyük AMOLED ekran, Full HD çözünürlüğü destekliyor. 16 GB dahili depolama alanı ile gelen A8, aynı zamanda 128 GB’a kadar microSD bellek kartlarını da kullanabiliyor.

16 megapiksel arka kameraya eşlik eden ön kamera, 5 megapiksel çözünürlük sunuyor. 3.050 mAH batarya ile gelen telefonda, bir de parmak izi sensörüne yer verilmiş. 151 gram ağırlığında ve 5.9 mm kalınlığında olan A8, Android 5.1.1 işletim sistemi ile geliyor. Bu arada telefonun, Samsung’un şimdiye dek ürettiği en nce telefon olduğunu belirtelim.

Şimdilik sadece Çin’de, siyah ve altın renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan Galaxy A8’in, Çin dışına ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.