Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Samsung Galaxy Note 5 Galaxy S6 Edge özellikleri belli oldu

Samsung Galaxy Note 5 Galaxy S6 Edge modelleri sızdırıldı.

Samsung Galaxy Note 5 Galaxy S6 Edge özellikleri belli oldu
Aslan Özdemir
12 Ocak 2016 19:49

Samsung Galaxy Note 5 Galaxy S6 Edge modelleri sızdırıldı.

Hayrettin Kaya

Samsung Galaxy Note 5 Galaxy S6 Edge Özellikleri Nelerdir Bir Bakalım Sanırım sadece paramızı almak için bukadar çok telefon çeşidi ve markası var üstelik gün geçmesinki bunlara bir yenisi ekleniyor yada ben yanlış düşünüyorum yorum sizin Teknoloji devlerinden Samsung ve Apple arasında inanılmaz bir çekişme var. Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge modelleri ile öne çıkarken Apple’da yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile yarışa devam ediyor.

Ayrıca Samsung Galaxy S6 Edge fiyatı ve teknik özellikleri de detaylarda mevcut. İşte Samsung Galaxy S6 Edge fiyat ve özellik araştırması. Samsung yeni modellerini İnci beyazı, safir siyahı, altın platin renk seçenekleri ile satışa sundu. Samsung Galaxy S6’nın Türkiye satış fiyatı 32 GB’lık model için 2499 TL olurken, Galaxy S6 Edge’in yine 32 GB’lık modeli 2999 TL’den tüketiciyle buluşuyor. Akıllı telefon teknolojisine yeni bir seri daha katan teknoloji devi Samsung’un yeni modelleri olan Galaxy S6 ve S6 Edge Türkiye’de dahil 20 farklı ülkede satışa çıktı. Teknik özellikleri bakımından birbirine oldukça benzer olan Galaxy S6 ve S6 Edge modelleri görünüş açısından birbirinden ayrılıyor. S6 Edge modeli kavisli bir kenara sahip olurken Galaxy S6 ise Samsung’un daha önce kullanıma sunduğu S4 ve Note 3 modellerinin görünüme benziyor.

TEKNİK Samsung Galaxy Note 5 ÖZELLİKLERİ NELER

Her iki telefon da 5.1 Super AMOLED ekrana sahip ve 2,560×1,440 piksel Quad HD çözünürlük sağlıyor. Her iki telefonda da Samsung’un kendi ürettiği Exynos 7420 yonga seti yer alırken, sette 8 çekirdekli 64-bit işlemci bulunuyor ve işlemcide de 4 adet Cortex-A57 çekirdek 2.1 GHz hızında, 4 adet Cortex-A53 çekirdek de 1.53 GHz hızında çalışıyor. Yonga setinin grafik birimi Mali-T760 olarak belirlenen telefonlarda 3 GB LPDDR4 RAM bulunuyor.

Samsung Galaxy S6 Özellikleri

Daha Gelişmiş Diyafram, Daha Net Fotoğraflar Samsung Galaxy S6’nın hem ön hem de arkadaki kameraları daha yüksek çözünürlük ve F1.9 diyafram açıklığı sunarak, nerede olursanız olun daha net fotoğraflar çekmenizi sağlar. Ana ekran tuşuna çift tıklayıp doğrudan kamera moduna geçerek artık hiçbir anı kaçırmayın. Ultra Hızlı Şarj Samsung Galaxy S6’nın önceki modellerden 1,5 kat daha seri çalışan yıldırım hızındaki şarj özelliği sayesinde artık pilinizi dert etmeyin. Kablosuz şarj özelliğiyle, Samsung Galaxy S6’yı uyumlu şarj pedine koyarak kablo kullanmadan, kolayca şarj edebilirsiniz. – Şarj zamanı ve süresi bireysel kullanım alışkanlıklarına göre değişiklik gösterebilir. HD veya daha yüksek çözünürlüklü film izlerken pil şarj ömrü 2 saatten az olabilmektedir. – Kablosuz şarj pedi dahil değildir. – Sadece WPC ve PMA uyumlu kablosuz şarj pedlerinde geçerlidir. Performans Önceki modellere göre iki kat artırılmış önyükleme hızı ve uygulamaları süper seri şekilde başlatabilmesi sayesinde Samsung Galaxy S6, size rakipsiz sonuçlar ve gelişmiş enerji verimliliği sunar. 64 bitlik mimari desteği gerçekten güçlü bir performansı, çoklu görev ve multimedya işlevlerini bir üst düzeye taşımanızı mümkün kılar. Göz Alıcı Ekran Samsung Galaxy S6, 5,1 inçlik Quad HD (2 560 x 1 440) Super AMOLED ekranı sayesinde kusursuz bir görüntü deneyimi; ve uyarlanabilir görüntü özelliğiyle, hem içeride hem de dışarıda eşsiz netlik sunar. Geliştirilmiş parlaklık düzeyleri ve piksel yoğunluğu, nerede olursanız olun mükemmel fotoğraflar çekmenize olanak verir. Akıllı Yönetici Yeni Smart Manager uygulaması pil durumu, depolama, RAM, güvenlik ve daha birçok yararlı bilgiyi bir bakışta kontrol etmenizi sağlar.

SAMSUNG GALAXY S6 VE GALAXY S6 EDGE ÖZELLİKLERİ
Geliştirilmiş Güvenlik Samsung Galaxy S6’in güçlü güvenlik çözümleri ile eşsiz iç rahatlığının keyfini çıkarın: KNOX, parmak izi tarayıcı. Renk seçenekleri Galaxy S6 siyah, beyaz, altın ve mavi; Galaxy S6 Edge siyah, beyaz, altın ve yeşil renk seçeneklerine sahip. Kullanılan malzeme Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in arka kısımları Gorilla Glass 4 ile dayanaklı hale getirilen cam malzemeden, kenarları ise metalden oluşuyor. Ekran (boyut) Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge 5.1-inç ekranlara sahip. Ekran (çözünürlük) İki telefonda da 2K çözünürlüklü ekran kullanılıyor. Ekran (panel türü) Galaxy S6 ve S6 Edge’de Super AMOLED ekran yer alıyor. Kavisli ekran Kavisli ekran teknolojisi adından da anlaşıldığı üzere sadece Galaxy S6 Edge modelinde yer alıyor. Bu da telefonu farklı kılan özelliklerin başında geliyor. Parmak izi sensörü Samsung mobil cihazlarda parmak izi sensörü kullanımını geçtiğimiz yıl başlattı. Bu yıl Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde daha gelişmiş, Apple’ın Touch ID sensörüne benzer dokunmaya duyarlı bir sensör kullanılıyor. Mobil ödeme sistemi Mobil ödeme sistemi (Samsung Pay) sadece Samsung telefonlarda yer alıyor. İşlemci Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde Samsung’un geliştirdiği 14nm üretim sürecine sahip 64-bit sekiz çekirdekli Exynos 7420 yonga seti kullanılıyor.

Dahili depolama Dahili depolama noktasında Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge bir adım önde görünüyor. Telefonun 64 ve 128GB sürümleri mevcut. RAM Galax S6 ve Galaxy S6 Edge’de 3GB RAM kullanılıyor. Samsung’un yeni nesil telefonlarında haliyle (daha güncel telefonlar) daha yeni bir RAM teknolojisi kullanılıyor. GALAXY S6 EDGE ÖZELLİKLERİ EDGE ile Daha Fazla Etkileşim Samsung Galaxy S6 edge ile iletişiminize renk katın! Sizin için önemli olan 5 kişiye farklı renkler atayın; ve bu kişileri aramak, onlara mesaj ya da e-posta göndermek için sadece edge’in ekranındaki ilgili renge dokunun. Bu yenilikçi renk kodlamalı uyarı sistemi sayesinde, telefonunuz ters dururken bile sizi kimin aradığını görebileceksiniz Daha Gelişmiş Diyafram, Daha Net Fotoğraflar Samsung Galaxy S6 edge’in hem ön hem de arkadaki kameraları daha yüksek çözünürlük ve F1.9 diyafram açıklığı sunarak, nerede olursanız olun daha net fotoğraflar çekmenizi sağlar. Ana ekran tuşuna çift tıklayıp doğrudan kamera moduna geçerek artık hiçbir anı kaçırmayın. Ekran bilgileri Samsung Galaxy S6 edge, 5,1 inçlik Quad HD (2 560 x 1 440) Super AMOLED ekranı sayesinde kusursuz bir görüntü deneyimi; ve uyarlanabilir görüntü özelliğiyle, hem içeride hem de dışarıda eşsiz netlik sunar. Geliştirilmiş parlaklık düzeyleri ve piksel yoğunluğu, nerede olursanız olun mükemmel fotoğraflar çekmenize olanak verir.

YORUMLAR

  1. Ali dedi ki:

    Note 5 çok güzel telefon herkese tavsiye ederim. 5 aydır kullanıyorum