Dolar 32,5608
Euro 34,8287
Altın 2.417,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Salatalık tok kalmayı sağlıyor

Salatalığın kalorisi düşük, yağ içermez ve içerisinde C vitamini ve minareller vardır..

Salatalık tok kalmayı sağlıyor
11 Temmuz 2013 18:23

Her besin gibi salatalığın da bir kalorisi var. 100 gr. taze salatalıktaki besin değerleri: 15 kalori; 0,9 gr. protein; 3,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,5 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 25 mgr. kalsiyum; 1.1 mgr. demir; 6 mgr. sodyum; 160 mgr. potasyum; 11 mgr. magnezyum; 250 IU A vitamini; 0,03 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,042 mgr. B6 vitamini; 67 mcgr. folik asit ve 11 mgr. C vitamini.Salatalığın besin değeri incelendiğinde kalori miktarının çok düşük olduğu görülmektedir. Yani 7-8 adet salatalık ortalama olarak 1 elmanın kalorisine eşittir. Salatalığın çok yüksek miktarı sudur.

Salatalığın sağlığa faydaları neler?
Kabukları soyulmadan yenildiğinde barsak hareketlerini hızlandırır, tokluk verir, kabızlık problemlerini azaltır, vücudu temizler. Bu yüzden salatalık diyetlerde serbest olarak tüketilebilir. Bu özelliği ile salatalık tüketmek kilo vermeye yardımcıdır.

Salatalık düşük kalori değeri ve doygunluğu artırdığı için aralarda istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.Ara öğünlerde, acıktığınızda salatalık tüketin. Özellikle kabuklu ve limonlu suya batırılmış salatalık tüketimi hem tokluğu artırır hem de iyi bir ara öğün alternatifidir.Özellikle et yemeklerinin yanına hazırlanan salataların içine ve kahvaltıya söğüş olarak salata ekleyin.Aralarda ve sabah kahvaltısına hazırlanan salatalık üzerine yağ eklemeyin. Yağ ekleyerek tüketirseniz kalori değeri artar ve diyetinizde bu kalori miktarının hesaplanması gerekir.Salatalığı mevsiminde tüketin.

Sağlık: 1 salatalik kaç kalori, salatalikda kac kalori var, salatalıkta kaç kalori var, salata kac kalori var, salatalik kac kalori, 1 salatalık kaç gr protein, 1 salatalık kaç kaloridir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.