Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sağlık Alanındaki Hedefler Açıklandı!

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıkta Gelecek Vizyonu” programı içerisinde sağlık alanında yer almakta olan hedef içeriklerini belirtti..

Sağlık Alanındaki Hedefler Açıklandı!
29 Ocak 2016 13:16

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıkta Gelecek Vizyonu” programı içerisinde sağlık alanında yer almakta olan hedef içeriklerini belirtti.

Sağlık ürünleri içerisinde üretebilmekte olan bir ülke olmayı hedeflemiş olduklarını dile getiren Müezzinoğlu, tıbbı tüketim ürünleri ve tıbbi cihaz üretebilmeyi hedefleri arasında bulundurduğunu belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, sağlık turizmiyle alakalı değerlendirme durumlarına yer verdi. 2002 senesi içerisinde Türkiye’den 120 bin insanın tedavi maksadı ile yurt dışına gitmiş olduğunu anımsatmış olan Müezzinoğlu şu şekilde konuştu;

“120 bin insanımız her sene yurt dışına sağlık adına teşhis amacı içerisinde ya da tedavi amaçlı gidiyordu ve yaklaşık olarak 1 buçuk milyar dolar yurt dışına para harcı. Bugün geldiğimiz nokta, 2015 yılı rakamlarına göre 500 bini aşan bir rakamla sağlık turizminden hizmet alan yabancılar var ve 3 milyar dolarlık sağlık turizminden geliri olan bir ülke noktasındayız. Ama Türkiye’nin potansiyeli bunu çok rahatlıkla 2019 yılında 10 milyar dolara taşıyabilecek, 2023’de de yaklaşık 25 milyar dolarlara taşıyabilecek potansiyeli mevcut. Bu sebep ile önümüzdeki günler içerisinde sağlık turizmi gibi bir ajansın kurulmasının yasalaşma durumu hedeflemekteyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.