Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Saatlerinizi Geri Almayı Unutmayın!

Saatler ileri mi yoksa saatler geri mi alınacak. Tüm Türkiye kış moduna girdi. Havalar soğumaya başladı ve çıkan fırtına uyarıları insanları ürkütmeye başladı.

Saatlerinizi Geri Almayı Unutmayın!
25 Ekim 2014 11:21

Saatler ileri mi yoksa saatler geri mi alınacak. Tüm Türkiye kış moduna girdi. Havalar soğumaya başladı ve çıkan fırtına uyarıları insanları ürkütmeye başladı. Kış saatine günler kala herkesin merak ettiği soru saatler ileri mi yoksa geri mi alınacak? Saatler ne zaman geri yada ileri alınacak? Ülkemizde kışın saatler 1 saat geri, yazın ise 1 saat ileri alınıyor?

Peki bunun sebebini biliyor musunuz?

2014 yılı için kış saati uygulaması belli oldu. Her yıl tartışılan bu uygulama bu yılda çok konuşulacak gibi.  Yaz uygulamasının sona ermesiyle  26 Ekim'de 04.00'ten itibaren saatler 60 dakika geri alınacak.

 

Türkiye'de, 1925'te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanuna dayalı olarak uygulanan yaz saati uygulaması, 26 Ekim Pazar günü sona erecek.

 

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart Pazartesi günü 03.00'ten itibaren 60 dakika ileri alınan saatler, bu kez 26 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren 60 dakika geri alınacak.

 

Türkiye'de bu uygulama ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince bu uygulama yapılıyor.  Bu uygulamadan  beklenen fayda ve tasarruf yaz uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, AB'deki  düzenlemesine paralel yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.