Dolar 32,5724
Euro 34,9700
Altın 2.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Saatler Ne Zaman İleriye Alınacak?

Türkiye’de yaz saati uygulaması için yapılan resmi açıklamada 27 Mart tarihi itibari ile yeni saat uygulamasının kullanılacağı açıklandı

Saatler Ne Zaman İleriye Alınacak?
10 Mart 2016 23:02

2016 yılında yaz saati uygulaması için geri sayım başlarken, vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında da yeni saat uygulamasına ne zaman geçileceği oldu.

pılan bu açıklama ile birlikte 27 Mart tarihine kadar kış saatinin uygulanacağı ve belirtilen tarihten sonra yaz saati uygulamasına geçileceği resmi olarak belirlenirken, 27 Mart’ta saatler 1 saat ileriye alınacak.

Sadece saatlerin değişmesi değil, memurların da mesai saatlerinde değişiklik yapılması beklenirken, bu konuda kişilerin özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Saatlerini almayan kişilerin normal saate göre güne başlaması halinde 1 saat geç kalacak olması nedeniyle ilk gün pek çok sorunun yaşanmasına neden olabilir.

Akıllı cihazlarda ise herhangi bir ayarlama yapmaya gerek kalmadan otomatik güncelleme ile saatler ileri alınabilecek.

Neden Saatler İleriye Alınır?

Türkiye’de coğrafi konum gereği daha fazla gün ışığından yararlanılması için saatler ileriye alınıyor. Saatlerin ileriye alınması ile birlikte gün ışığından daha fazla yararlanmak mümkün oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.