Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Rusya’yı Korkutan Tahmin!

Rusya’da en başta gelen oligarklarından Deripaska, petrolün on sekiz dolara düşebilecek olduğu tahminlerine yer verdi. Rusal grup şirketin sahibi Oleg Deripaska, petrolün on sekiz dolara düşebilecek olduğu, rublenin dolar karşısında yüz seviye durumuna çıkabilecek olduğu öngörüsüne yer vererek, “Bu durum karşısında ölmeyiz. Bu şekilde ki bir senaryonun gerçekleşebilecek olduğunu anlayarak yolumuzu devam ettirmek zorundayız” sözlerine yer verdi..

Rusya’yı Korkutan Tahmin!
Aslan Özdemir
22 Şubat 2016 17:35

Rusya’da en başta gelen oligarklarından Deripaska, petrolün on sekiz dolara düşebilecek olduğu tahminlerine yer verdi. Rusal grup şirketin sahibi Oleg Deripaska, petrolün on sekiz dolara düşebilecek olduğu, rublenin dolar karşısında yüz seviye durumuna çıkabilecek olduğu öngörüsüne yer vererek, “Bu durum karşısında ölmeyiz. Bu şekilde ki bir senaryonun gerçekleşebilecek olduğunu anlayarak yolumuzu devam ettirmek zorundayız” sözlerine yer verdi.

Hayrettin Kaya

Rus Kommersant gazetesinde yer alan habere göre, dünyanın en büyük alüminyum şirketleri arasında gösterilen Rusal’ın sahibi Oleg Deripaska, petrol fiyatlarının varil başına 18 dolara kadar gerileyebileceğini belirtti.

Petrol fiyatlarının laf konusu seviyeye gerilemesi halinde, dolar/ruble paritesinin ise 100 seviyesine yükselebileceği uyarısında bulunan Deripaska, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yaşadığımız durumun çok daha iyi hale gelmeyeceğini anlamamız lazım. Petrol 18 dolara düşebilir, ruble, dolar karşısında 100 seviyelerine çıkabilir. Bu durumda ölmeyiz. Böyle bir senaryonun gerçekleşebileceğini anlayarak yolumuza devam etmek zorundayız.”

‘Ekonomi hariç etkenlere fazla bağımlı’

Mevcut ekonomik koşullarda Rus hükümetinin yaşadığı en büyük sıkıntının, federal bütçenin ve Rezerv Fonu’nun önümüzdeki seneye kadar erime ihtimali olduğunu belirten Deripaska, “Ekonomimiz hariç etkenlere fazla bağımlı. Ayrıca ülkemizin yargı sistemi, yolsuzluklar, kaliteli dahil pazar kredi piyasasının eksikliği ve Merkez Bankası’nın uyguladığı maliye politikaları, Rusya’daki iş ortamını menfi etkileyen başka faktörler” tespitinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.