Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Rusya Ekonomisi Batıyor

Son dönemlerde Türkiye ile uçuk krizi eşiğinde olan Rusya ekonomik yönden çöküş içine girmeye başladı. Artık Rusya kesin bir iflasa sürükleniyor.

Rusya Ekonomisi Batıyor
22 Aralık 2015 00:53

Rusya Ekonomisi Batıyor

Son dönemlerde Türkiye ile uçuk krizi eşiğinde olan Rusya ekonomik yönden çöküş içine girmeye başladı. Artık Rusya kesin bir iflasa sürükleniyor. Dünya ve küresel bazda hızla düşen petrol fiyatlarından sonra Rus ekonomisindeki sıkıntı gün geçtikçe artıyor. Yapılan tahminlere göre Rusya 2016 yılında iflas edebilir.

Uzmanlara göre aslında Putin’in sağa sola saldırması aslında bu batışın bir habercisi olarak yorumlanıyor. Dünya piyasası içinde Rusya petrol çıkarma konusunda maliyetleri yükseldi, Petrol fiyatı düşmesi ile zor durumda kalan Rusya ekonomik sıkıntı içinde duruyor.

 AMERİKA İRAN KOZUNU OYNADI

Yapılan analizlere göre uzmanlar fiyatlardaki gerilemeyi farklı nedenlere dayandırıyorlar. İlk olarak Rusya için Amerika’nın İran üzerindeki ambargoyu kaldırması Çin ekonomisini durdurdu. Bunun sebebi ise Çin’deki büyümenin yavaşlaması da yine bu Rusya’nın ekonomisine darbe vurdu. İran Ambargosu kalkması ile birlikte petrol fiyatları bir anda düştü ve bundan en çok etkilenen de Rusya oldu.

RUSYA 2016 YILINDA İFLAS EDECEK

Uzmanlara göre bu gidişat Rusya’nın iflası ile sonuçlanacak. Rusya petrol konusunda küresel aktör olduğu için bu konu ulusal güvenlik konuları arasında yer alacak. Rusya bu piyasa koşullarında ihracat yapamayacak. Çünkü Rusya’nın petrol çıkarma maliyetleri satışından yüksek ve bu diğer emsallerine göre zor bir durum. Türkiye’ye yaptığı yaptırımlar ile ekonomisi iyice alt üst olan Rusya’yı yeni yıldı büyük ekonomik sürprizler bekliyor olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.