Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Rus ve Esed Rejiminden Kaçan Binlerce Türkmen Türkiye’de

Rus ve Esed rejiminden kaçan Türkmenler, son iki gündür Türkiye’ye akın etmeye başladı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada 2 günde Türkiye’ye 1635 Türkmen’in sığındığı açıklandı.

Rus ve Esed Rejiminden Kaçan Binlerce Türkmen Türkiye’de
31 Ocak 2016 23:40

Rus ve Esed rejiminden kaçan Türkmenler, son iki gündür Türkiye’ye akın etmeye başladı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada 2 günde Türkiye’ye 1635 Türkmen’in sığındığı açıklandı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada Rus ve Esed rejimi saldırılarından dolayı son iki günde 1635 kişinin Türkiye’ye giriş yaptığını söyledi.

Yayladağı Öğretmenevi’nde açıklama yapan Hatay Valisi Ercan Topaca’ya Yayladağı Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Kalkan, Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Turgay Aras ile İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ’da eşlik etti. Açıklamasında “Dün ve bugün Bayır Bucak Türkmen Bölgesinden almış olduğumuz kişi sayısı toplamda 1635’tir. Bunlardan 418’i Türkmen, 1217’si de Arap kökenli misafirimizdir. Bunların her türlü işlemi bitirildi, kayıtları yapıldı. Bunlardan bir kısmı burada tanıdıklarına misafir oldu, bir kısmı bizim gösterdiğimiz yerlere yerleştirildi, yarından itibaren de bunların bir kısmını hazır olan Güveççi Çadır Kenti’ne yerleştireceğiz diğer kısmını ise Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki kampa otobüslerle sevkiyatına başlamış olacağız” dedi.

Suriye’nin Türkiye sınırında yer alan Obin Çadır kentinden kaçan yaklaşık 500 ailenin Güveççi Mahallesi sınırına geldiğini ve bu ailelerinde Türkiye’ye alınacağını söyleyen Vali Topaca; “Yarın akşama kadar tahliye işlemini sonlandırmayı planlıyoruz. Oradaki insanların bu tehlikeli durumdan dolayı sınırlarımıza alınması ve uygun olan kamplara yerleştirmek için yapılan ve iki gündür devam eden çalışmamızı yarın akşama sonuçlandırmayı düşünüyoruz. Obin dediğimiz kampta ciddi bir bombalama hadisesi oldu, orada yer alan insanlar, Güveççi Mahallemizin hemen karşısına geldiler. Bir taraftan yarından itibaren onları da kayıtlarını yapmak suretiyle içeriye almak ve kapasitesi uygun olan yakın çevredeki özellikle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, oradaki kapasite yetmediği takdirde Başbakanlık tarafından verilecek talimatla bu bölgedeki kamplara yerleştirmeyi planlıyoruz. Güveççi bölgesinde şuan itibariyle 500 kadar aile var, bu da toplam 2 bin 500 kişiye tekabül ediyor. Sınırın Suriye bölgesindeki geçici çadırlara yerleştirme işlemlerimiz devam ediyor, daha sonra kayıt işlemleri yapılarak kendileri için tahsis edilen çadır kentlere ve kamplara yönlendirmesini önümüzdeki bir iki gün içinde yapacağız” diye konuştu.

Açıklamada sınırdan geçen herkesin parmak izi ve kayıtları alındığı vurgulanırken sığınmacıların yiyecek ve ısınma ihtiyaçlarının da karşılandığı belirtildi.

Sınırın sıfır noktasına kurulan ve 5 ile 10 bin arasına bir kapasiteye sahip Güveççi Çadır Kentine yarından itibaren sığınmacıların alınacağı ve sığınmacıların tuvalet, banyo, alt yapı, üst yapı, elektrik ve su ihtiyaçlarının karşılacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.