Dolar 32,2540
Euro 34,6618
Altın 2.394,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C

Rasim Cihan Oğuz Projelerini Açıkladı

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) seçimleri öncesi adaylığını açıklayan İşadamı Rasim Cihan Oğuz, vizyon, misyon ve projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Rasim Cihan Oğuz Projelerini Açıkladı
30 Ocak 2013 17:48

Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir çıkışla başkanlığa aday olduğunu duyuran Oğuz, seçilmesi halinde projelerini tek tek yerine getirmeyi taahhüt ederek, taahhütlerinden herhangi birini yapamadığı takdirde istifa edeceğini söyledi.

Oldukça iddialı konuşan, yeni talep ve projelere de açık olduğunu kaydeden Rasim Cihan Oğuz, vizyon, misyon ve projelerini şöyle sıraladı; "Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) şeffaf, katılımcı yönetim anlayışıyla, ilin mülki amirleri ve paralel faaliyetleri yürüten tüm sivil toplum örgütleriyle iletişim-istişare halinde ve ortak projeler gerçekleştiren, hizmet alma noktasında tüm birimler ve ilgililer ile temas sağlayarak sorunlara çözümcü ve sonuç odaklı yaklaşan bir uslüpla yönetim tarzı sergilemek.

* Üyelerimizin ticari yatırımlarında zamandan tasarruf sağlamak amacıyla resmi kurumlarla olan ilişkilerinde öncülük etmek ve taleplerinin bir an önce sonuçlanmasını sağlamak. 

* Üyelerimizi finansal açıdan güçlü hale getirmek ve yeni yatırımlar yapmalarını sağlamak  amacıyla nakit ihtiyaçlarında bankalarla gerekli görüşme ve anlaşmaları sağlayarak ucuz kredi temin etmek. 

* OSB'de yer alan sanayicilerimizle her ay bir araya gelip, her türlü sorun ve ihtiyaçlarında iş birliği yaparak çözüm odaklı gerekli girişimlerde bulunmak. 

* Hali hazırda var olan meslek komitelerinin aktif hale getirilerek, üyelerimizin sektörlerinde gelişimini sağlamak ve birbirleriyle dayanışmalarını güçlendirmek. 

* Tüccar ve sanayicilerimize iş kanunu ve ilgili mevzuattaki düzenlemelerle ilgili her ay bilgilendirici ve eğitici toplantı ve seminer programları düzenlemek. 

* İşletmelerin ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesi için ilgili kuruluşlarla temasa geçilerek kurs açmak, eğitici ve öğretici seminerler düzenlemek. 

* Üyelerimizin yapacağı yeni yatırımlarla ilgili her türlü sektörel analiz, proje, destek ve benzeri konularda ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlamak. 

* Yurt içi ve yurt dışında ki bazı ticaret odaları ile kardeş ticaret odası anlaşması yaparak ilimize yeni yatırımcılar gelmesini sağlamak. 

* Yurt içi ve yurt dışında yapılan fuar, seminer, toplantı ve benzeri tüm organizasyonlardan üyeleri bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak için gerekli görüşmeleri yapmak. 

* Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunun üyelerimizin sektörleri ile ilgili her türlü çalıştay yapmalarına ücretsiz olanak sağlamak. 

* Ticaret ve Sanayi Odası'nın kapılarını tüm üyelerimize ardına kadar açarak, varlığını ve gücünü hissettirmek.

* İlimizin her türlü kalkınmasında ve istihdamın oluşturulmasında öncülük etmek.  

* İlimizin her türlü sorununun çözümünde belirleyici, ilgili kişi ve kuruluşlarla uyumlu, çözümcü, etkin ve sonuç odaklı hareket etmek.

* Odamızın internet sitesini faal hale getirip, tüm çalışmaları ve harcamaları şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmak"

Bu arada rakibi mevcut başkan Erol Derici'ye de başarılar dileyen Rasim Cihan Oğuz, "Bu bir hizmet yarışıdır. Nasip olur da seçilirsek, hizmet bayrağını devralmış olacağız. Kendisine çıktığı yolda başarılar dileriz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.